Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs (attēlā) ceturtdien paziņoja, ka valdība neesot vainojama Francijas autoražotāja "Renault" un Itālijas un ASV autobūves uzņēmuma "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) apvienošanās mēģinājuma neveiksmē.

"Mēs neizjaucām "Renault" un FCA iecerētās laulības," intervijā radio "France Info" norādīja Lemērs pirms tikšanās ar "Renault" padomes priekšsēdētāju Žanu Dominiku Senāru.

Trešdien ikgadējā akcionāru sanāksmē Senārs pavēstīja, ka tie direktoru padomes locekļi, kas pārstāv Francijas valsti, kurai pieder 15% "Renault" akciju, bija pieprasījuši vairāk laika apvienošanās darījuma izvērtēšanai, tādējādi kavējot balsojumu.

"Mēs šim projektam neuzlikām veto," uzsvēra Lemērs. "Mēs pēc tam, kad redzējām, ka "Nissan" nesniegs savu atbalstu, vienkārši lūdzām papildu piecas dienas, lai izvērtētu šo darījumu."

Lemērs šo pieprasīto papildu laiku gan uzskata par saprātīgu, jo, ņemot vērā apvienošanās mērogu, bija nepieciešams, lai ar to iepazītos arī Japānas partneris un galu galā to atbalstītu.

"Mūsu stratēģija vienmēr bijusi "Renault-Nissan" alianses stiprināšana. Tas ir "Renault", kā arī "Nissan" rentabilitātes pamatā. Mēs nemainīsim mūsu stratēģiju ik pēc piecām minūtēm," skaidroja ministrs.

FCA jūnija sākumā ierosināja apvienošanos ar "Renault", kas abiem uzņēmumiem varētu ietaupīt vairākus miljardus eiro.

Taču pagājušajā ceturtdienā FCA šo piedāvājumu atsauca, norādot, ka šāds lēmums pieņemts, jo gaidāms, ka nebūs iespējams panākt vienošanos ar Francijas valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!