Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pežo ģimene, ka ir viens no trim lielākajiem franču autoražošanas koncerna "Groupe PSA" akcionāriem, vēlas apvienoties ar itāliešu koncernu "FIAT Chrysler Automobiles". Kā vēl viens no pretendentiem uz apvienošanos vai alianses veidošanu tiek minēta "Jaguar Land Rover" grupa, vēsta aģentūra "Automotive News".

Šāda "Groupe PSA" vēlme ir saistīta ar veiksmīgo pieredzi, iegādājoties "Opel" autoražotāju no amerikāņu koncerna "General Motors", kā arī vēlmi ievērojami palielināt pārstāvēto auto marku skaitu. Turklāt PSA saplūšana ar kādu koncernu, kurā ir vairākas plaši Ziemeļamerikas tirgū pārstāvētas markas, ļautu "Peugeot" startēt ASV tirgū, izmantojot, piemēram, "Jeep" un RAM ("Dodge") dīleru un servisa centrus.

"FIAT Chrysler Automobiles" neiebilstu sadarboties, par ko publiski paziņojis arī koncerna izpilddirektors Maikls Manlijs.

Nozares speciālisti ziņo, ka PSA interesē arī "Jaguar Land Rover" grupa. Šīs britu auto markas, kas pieder indiešu "Tata Motors" kompānijai, pēdējā laikā piedzīvo finanšu grūtības realizācijas krituma dēļ Ķīnā. 2018. gada pēdējā ceturksnī "Jaguar Land Rover" cieta četru miljardu ASV dolāru zaudējumus.

Franču "Groupe PSA" īpašumā "Opel" marka nonāca 2017. gada martā. Šī darījuma summa ar "General Motors" bija 2,2 miljardi eiro. Kopā ar "Opel" francūži ieguva vēl arī britu marku "Vauxhall", kas Lielbritānijā ar šo marku piedāvā pārzīmolotus "Opel" spēkratus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!