Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu koncerna "General Motors" (GM) militārās izstrādes nodaļa "GM Defense" prezentējusi simtprocentīgi elektrisko versiju ASV armijas visurgājējam "Infantry Squad Vehicle".

Par "All Electric Concept Vehicle" nosauktajā prototipā 197 zirgspēku jaudīgais 2,8 litru četrcilindru dīzeļdzinējs ir aizstāts ar 204 ZS jaudīgu elektrisko spēka agregātu no "Chevrolet Bolt" vieglā automobiļa.

Elektromotors vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem, tomēr konstrukcija paredz arī pilnpiedziņas iespēju. Elektriskais armijas transports ir aprīkots ar 60 kWh akumulatoru, kas atkarībā no braukšanas apstākļiem ļauj bez atkārtotas uzlādes veikt 113 līdz 240 kilometrus.

Elektriskajā versijā mainīta arī "Infantry Squad Vehicle" virsbūves konfigurācija – aizmugurējā daļā tam uzstādīta kravas kaste, kā rezultātā salonā vairs nevar uzņemt deviņus cilvēkus, bet gan vairs tikai piecus.

"GM Defense" šādu militārā transportlīdzekļa pārbūvi veica pēc savas iniciatīvas, lai demonstrētu savas spējas, jo vismaz pagaidām no ASV armijas pasūtinājums elektriskam militāram transportlīdzeklim vēl nav saņemts.

Kā "GM Defense" vēsta savā paziņojumā, "All Electric Concept Vehicle" pierādījis, ka ir spējīgs pārvarēt bezceļu ne sliktāk par dīzeļa versiju.

Atgādinām, ka "Infantry Squad Vehicle" par 90 procentiem ir unificēts ar "Chevrolet Colorado ZR2" pikapu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!