Piektdien, 1. jūlijā, saskaņā ar tiesas lēmumu, kas nav pārsūdzams, Dittai Rietumai jeb Godzemes ķoniņienei, jeb pamatiedzīvotāju ķēniņienei ir jāierodas uz psihiatrisko ekspertīzi. Tomēr Rietuma dienu iepriekš nākusi klajā ar jaunu paziņojumu – "lai tiesnese pati iet uz to psihiatrisko ekspertīzi!"

"Es nododu iespēju tiesnesei Ilzei Apsei ierasties Tvaika ielā manā vietā ar nolūku analizēt tiesu sistēmas psihopātiju un šizofrēnos protokolus," savā jaunākajā video emuārā Rietuma lasa fragmentu no sagatavotā iesnieguma Satversmes tiesai, kuru (sižeta beigās redzams) arī ceturtdien, 30. jūnijā, tur iesniegusi.

"Tiesnese Apse ir sevi atmaskojusi, esot sazvērestībā ar psihiatriju, kur tiek neitralizēti pilsoņi, kuri veic valsts aizstāvību un restaurāciju, atbrīvojot valsts struktūras no administratīvās okupācijas sistēmām," pikta ir Ditta.

"No Latvijas psihiatriskajām klīnikām neviens neiznāk ar izziņu, ka ir garīgi vesels – tādas principā neizsniedz. Ieteikumu neierasties Tvaika ielā uz ekspertīzi man ir sniegusi Latviešu biedrības Dzīvības komisija. Manas pašas sirdsapziņa arī dod man sirdsmieru vienīgi no tāda risinājuma," savu lēmumu ignorēt tiesas norīkoto psihiatrisko ekspertīzi pamato Rietuma.

Jau rakstījām, ka Ditta Rietuma plašu atpazīstamību sabiedrībā guva pēc pašas publicētā video, kur viņa, apturēta par kārtējo braukšanu bez derīgas automobiļa tehniskās apskates, policistiem atteicās rokās dot dokumentus un pat mēģināja bēgt.

Saistībā ar nepakļaušanos policijas darbinieku likumiskajām prasībām Dittas Rietumas lieta tika izskatīta administratīvajā tiesā, kura lēma, ka Godzemes ķoniņienei ir jāiziet psihiatriskā ekspertīze, lai varētu spriest, vai pārkāpuma laikā viņa bijusi pieskaitāma.

Tomēr tas nav vienīgais Rietumas misēklis ar ceļu policiju. Ņemot vērā, ka pamatiedzīvotāju ķēniņiene uzskata, ka viņu nedrīkst sodīt, ķoniņiene ir iekūlusies nevienās vien problēmās ar policiju. Piemēram, pērnā gada vasarā par braukšanu apdzīvotā vietā par 41 līdz 50 km/h ātrāk nekā atļauts viņai tika piespriests 120 eiro naudassods. Tā kā sods nav nomaksāts, tiesu izpildītājs Rietumai bloķējis visus bankas kontus. Godzemes ķoniņiene nāca klajā ar paziņojumu, ka savus parādus vēlas nomaksāt ar koka sprungulīšiem jeb pašas emitēto valūtu – biriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!