Foto: Publicitātes foto

Informācijas tehnoloģiju gigants "Google" darba piedāvājumu aģentūras "HireArt" mājaslapā publicējis sludinājumu par darbinieku meklēšanu savu bezpilota tehnoloģiju automobiļu izmēģinājumiem Arizonas štatā. Tiem, kuri būs gatavi izmēģināt "Google" bezpilota auto, kompānija maksās 20 dolāru stundā.

Potenciālos testētājus "Google" meklē gada vai divu gadu periodam ar piecu darbadienu nedēļu pa sešām līdz astoņām stundām dienā. Strādāt var gan individuāli, gan nelielās grupās, kuras sastāv no diviem līdz 10 cilvēkiem.

"Google" bezpilota automobiļu testētāju galvenais pienākums būs "īpaši rūpīgi" sekot līdzi visu autopilota sistēmu darbībai, katras dienas beigās uzrakstīt īsu atskaiti, kā arī sniegt atsauksmes uzņēmuma inženieriem. Tāpat testētājam ir jābūt gatavam doties samērā ilgos komandējumos (līdz pat visa mēneša garumā).

Lai pretendētu uz šo darbu, jābūt "tīrai autovadītāja vēsturei" (bez nopietniem pārkāpumiem) un bez kriminālas sodāmības. Tāpat pretendentam jābūt apveltītam ar labām komunikācijas spējām un jāspēj drukāt ne mazāk kā 40 vārdu minūtē.

Visbeidzot, pretendentiem uz "Google" bezpilota auto testēšanu būs jāizpilda speciāli pārbaudījumi "gan automobilī, gan arī ārpus tā".

Pirmie "Google" bezpilota automobiļi, kas izgatavoti uz "Lexus RX 450h" apvidus automobiļa bāzes, uz koplietošanas ceļiem Fīniksā nonāca aprīļa sākumā. Viens no galvenajiem uzdevumiem, ko "Google" šobrīd vēlas pārbaudīt, kā autopilota sistēma darbojas karsta klimata apstākļos un putekļainā vidē.

Bezpilota automobiļu tehnoloģijas "Google" sāka izmēģināt 2009. gadā Kalifornijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!