Foto: AP/Scanpix/LETA

Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" bijušā padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna jaunais galvenais advokāts Juničiro Hironaka (attēlā) trešdien pauda uzskatu, ka pret viņa klientu ierosinātā lieta neatbilst starptautiskajiem standartiem un tā no Japānas varētu aizbiedēt starptautiskus uzņēmumus.

Tāpat Hironaka norādīja, ka šīs lietas izskatīšana tiesā varētu vien sākties pēc vasaras, kas nozīmē, ka Gosnam apcietinājumā varētu nākties pavadīt vēl daudzus mēnešus.

Advokāts arī pauda uzskatu, ka Gosns visās viņam izvirzītajās apsūdzības ir nevainīgs un pret viņu ierosinātā lietā novērojamas dīvainības.

"Man šķiet dīvaini, kāpēc šāda lieta tikusi ierosināta. Tā vairāk izskatās pēc "Nissan" iekšējās lietas, taču kaut kādu iemeslu dēļ tā nonākusi prokuratūrā," sacīja Hironaka.

Viņš skaidroja, ka gadījumā, ja prokuratūrai būtu spēcīgi pierādījumi pret Gosnu, tā viņu līdz lietas izskatīšanas sākšanai tiesā atbrīvotu, nevis turētu apcietinājumā, aizbildinoties ar pamatojumu, ka viņš varētu iznīcināt pierādījumus.

"Šī lieta nevar atbilst starptautiskajiem standartiem. Es uzskatu, ka šī lieta varētu sniegt iespēju pārskatīt un novērst problēmas Japānas tieslietu sistēmā," norādīja Hironaka.

Kā vēstīts, divi Gosna galvenie advokāti pagājušajā nedēļā pēkšņi paziņoja par savu pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu, un par Gosna galveno advokātu tika iecelts Hironaka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!