Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušajam Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" padomes priekšsēdētājam Karlosam Gosnam draud papildu apsūdzības, ka viņš pēdējos trīs gados nav deklarējis savus ienākumus vēl aptuveni piecu miljardu jenu (31 miljons eiro) apmērā, trešdien vēsta Japānas mediji.

Plašsaziņas līdzekļi norāda, ka Tokijas prokuratūra plāno līdz pirmdienai atkārtoti apcietināt Gosnu kopīgi ar viņa sabiedroto un bijušo "Nissan" padomes locekli Gregu Keliju.

Ja šī informācija tiks apstiprināta, tad šīs apsūdzības papildinās jau esošās apsūdzības, ka Gosns piecu gadu laikā līdz 2015. gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (38,8 miljoni eiro) ienākumus.

Japānas izmeklētāji šo informāciju pagaidām nekomentē.

Japānā aizdomās turētajiem var tikt noteikti vairāki apcietinājumi saistībā ar dažādām apsūdzībām, un šī sistēma izraisījusi starptautisko mediju kritiku.

Gosns Japānā tika aizturēts 19. novembrī saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem un viņam tika noteikts drošības līdzeklis apcietinājums. Tiesībsargājošajām iestādēm ir 22 dienas, lai Gosnu iztaujātu par šīm apsūdzībām. Šis periods noslēdzas pirmdien, un tas nozīmē, ka, visticamāk, viņš tiks apcietināts atkārtoti saistībā ar jaunām apsūdzībām, un līdz ar to izmeklētāji iegūs vēl 22 dienas Gosna nopratināšanai.

Saistībā ar ienākumu nedeklarēšanas skandālu Gosns atbrīvots gan no "Nissan Motor", gan "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amata. "Renault" vadītāja amatu Gosns ir saglabājis, tomēr viņam iecelts vietnieks uzņēmuma vadīšanas nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!