Foto: EPA/Scanpix/LETA

Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor Co." bijušais vadītājs Karloss Gosns trešdien Beirūtā notiekošā preses konferencē pavēstīja, ka viņš Japānā ticis uzskatīts par vainīgu un viņam nav bijusi cita iespēja, kā bēgt.

Gosns preses konferencē uzrunāja lielu skaitu žurnālistu, sniedzot paskaidrojumus savai aizbēgšanai no Japānas.

Pirmo reizi uzstājoties sabiedrības priekšā kopš decembrī īstenotās aizbēgšanas, Gosns savus apcietinājuma apstākļus Japānā raksturoja kā netaisnību pret cilvēktiesībām un cieņu.

Liela daļa preses konferences dalībnieku bija cerējuši, ka Gosns sniegs sīkāku informāciju par aizbēgšanas apstākļiem, taču viņš sacīja, ka "es neesmu šeit, lai par to runātu."

Tā vietā Gosns noraidīja visas pret viņu izvirzītās apsūdzības kā nepatiesas. "Mani vispār nemaz nevajadzēja apcietināt," uzsvēra Gosns.

Gosns sacīja, ka pret viņu vērstās apsūdzības radušās no apvērsuma "Nissan" iekšienē, ko īstenojuši uzņēmuma vadītāji un Japānas amatpersonas, kuras bija satraukušās par viņa plāniem autoražotāju ciešāk integrēt ar alianses partneri – Francijas "Renault".

Kā ziņots, Gosns, kurš Tokijā bija atbrīvots pret drošības naudu līdz prāvai saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos, 30. decembrī negaidīti ieradās Libānā. Viņš lidojis ar vienu lidmašīnu no Osakas Japānā uz Stambulu un tur Ataturka lidostā pārsēdies citā lidmašīnā, ar kuru devies uz Beirūtu. Abas lidmašīnas veica čārterreisus.

Gosns 2018. gada novembrī tika apcietināts Japānā, taču pēc atbrīvošanas pret drošības naudu aprīlī viņam tika noteikti būtiski ierobežojumi, tostarp attiecībā uz ceļošanu uz ārvalstīm.

Brazīlijā dzimušais libāniešu izcelsmes uzņēmējs Gosns tiek apsūdzēts par to, ka slēpis miljoniem eiro vērtus ienākumus, kurus guvis uzņēmumā "Nissan", un par kompānijas līdzekļu izmantošanu privātām vajadzībām.

Gosnam ir trīs pilsonības – Francijas, Brazīlijas un Libānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!