Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" bijušais padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns otrdien atklātībā nonākušā video izteicis apsūdzības kompānijas vadītājiem sazvērestībā, kas novedusi pie viņa aresta.

Šis video ticis ierakstīts neilgi pirms tam, kad Gosns pagājušajā ceturtdienā atkal tika aizturēts Tokijā saistībā ar jaunām apsūdzībām.

Īsajā video, kuru preses konferencē atskaņoja viņa advokāti, Gosns kārtējo reizi uzsver, ka ir nevainīgs visās viņam izvirzītajās apsūdzībās.

Viņš norādīja, ka pret viņu tiek vērsta sazvērestība un notikumi ir savērpti tā, lai padarītu viņu par alkatības un diktatūras tēlu.

"Runa ir par mahinācijām, runa ir par sazvērestību, runa ir par nodevību," video saka Gosns.

Gosns gan šajā video nemin konkrētu "Nissan" vadītāju vārdus, un viņa advokāts skaidro, ka aizstāvības komanda nolēmusi izgriezt atsevišķas video daļas, kurās tiek vērstas apsūdzības pret konkrētiem cilvēkiem.

Tikmēr Gosna franču advokāts Žans-Īvss Leborņē otrdien paziņoja, ka Gosnu par finanšu pārkāpumiem autoražotājā "Nissan" vajadzētu tiesāt Francijā.

"Francijas tiesiskais regulējums nosaka, ka gadījumā, ja valsts pilsonis ārvalstīs ir pastrādājis noziegumu vai tiek turētas aizdomās par nozieguma pastrādāšanu, Francijas tiesību sistēma ir kompetenta viņu tiesāt," intervijā televīzijai BFM norāda Leborņē.

"Es uzskatu, ka, ja mēs vēlamies, lai Karloss Gosns tiktu tiesāts cienījamos apstākļos saskaņā ar mūsu vērtībām, tad tas būtu iespējams tikai Francijā," piebilst Leborņē.

Viņš arī sacīja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons ir galvenā persona, kas varētu rīkoties Gosna vārdā. Taču Leborņē uzskata, ka Francijas valdības amatpersonas baidās iesaistīties šajā lietā, jo ir nobažījušās par iespējamām nesaskaņām starp Parīzi un Tokiju.

Jau ziņots, ka Gosns pagājušajā ceturtdienā atkal tika aizturēts Tokijā.

Prokurori vēsta, ka Gosns aizturēts saistībā ar "Nissan" līdzekļu pārskaitīšanu 15 miljonu dolāru apmērā laika periodā no 2015. gada beigām līdz 2018. gada vidum. Prokuroriem ir aizdomas, ka piecus miljonus dolāru no šiem līdzekļiem Gosns izmantojis personīgiem tēriņiem.

Savukārt piektdien Tokijas apgabaltiesa nolēma, ka Gosns apcietinājumā paliks vismaz līdz 14. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!