Foto: Publicitātes foto

Autoražotājs "Honda" plāno atteikties no dīzeļdzinējiem Eiropas tirgū. Tie automobiļos tiks aizstāti ar elektromotoriem un hibrīda spēka agregātiem.

No dīzeļdzinējiem "Honda" atteiksies, sākot ar 2021. gadu, kad esošo "Civic" modeļa paaudzi nomainīs nākamā, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz "Honda" Lielbritānijas nodaļas vadītāju Deivu Hodžetu. Japāņu autoražotājs lēš, ka pēc septiņiem gadiem aptuveni divas trešdaļas jauno automobiļu Eiropas tirgū tiks pārdoti ar elektromotoru.

Pirmais sērijveida modelis, kas "Honda" piedāvājumā būs bez dīzeļdzinēja, ir "CR-V" apvidnieks. Nākamā gada pavasarī tirdzniecībā nonāks tā versija ar hibrīda spēka agregātu. "Honda" uzskata, ka tieši hibrīda versija veidos pusi no visas "CR-V" realizācijas Eiropā – šajā reģionā japāņu autoražotājs plāno realizēt 60 tūkstoš "CR-V" gadā.

Pašlaik "Honda" piedāvājumā dīzeļdzinējs ir pieejams "Civic" un "HR-V" modelim. 1,6 litru dīzeļdzinējs "CR-V" modelī tiek piedāvāts tikai Indijā, Taizemē un Filipīnās.

Pirmais "Honda" sērijveida elektromobilis gaidāms 2019. gadā. Tas būs mazais retro stila "Urban EV", kā prototips tika prezentēts Frankfurtes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!