Foto: Publicitātes foto

Vācu autoražotāja "BMW" veidotais komplekss, ko veido "BMW Welt", muzejs un ražotne, kļuvis par vienu no iecienītākajiem Bavārijas izklaides objektiem. Šo trīs vietu panākumi slēpjas regulāri mainīto izstāžu tēmu dažādībā, kā arī plašajā pasākumu programmā.

Kopš atvēršanas 2007. gadā "BMW Welt" katru gadu apmeklē aptuveni divi miljoni cilvēku un tagad ir kļuvis par vienu no Bavārijas vispopulārākajiem izklaides objektiem. Gan kā ēka, gan kā organizācija "BMW Welt" veido nozīmīgu saskarni starp uzņēmumu, zīmolu, tā produktiem un apmeklētāju. Šī ir vieta, kur iespējams kopumā iepazīt uzņēmuma pagātni, tagadni un nākotni.

"BMW Welt" ir arī savs pasākumu forums, kas aprīkots ar jaunāko tehnoloģiju visdažādākajiem uzņēmumu un citiem pasākumiem. Tādēļ šī ir piemērota norises vieta koncertiem, izstādēm, konferencēm un semināriem, kā arī paša "BMW Welt" rīkotajiem pasākumiem: no visvairāk pārdoto grāmatu autoru lasījumiem līdz džeza konkursiem, ballēm un improvizācijas teātra līdz Vecgada vakara svinībām.

"BMW" muzejs. Ielūkojoties vēsturē

"BMW" muzejs 1973. gadā tika uzcelts tieši līdzās "BMW Group" galvenajam birojam; Minhenes iedzīvotāji to ātri nodēvēja par "Četrcilindru". "BMW" muzejs pēc rekonstrukcijas un vērienīgas paplašināšanās durvis vēra 2008. gada 21. jūnijā. Aptuveni 120 oriģinālie eksponāti galvenajā ceļā ataino vairāk nekā 90 "BMW" zīmola vēstures gadus.

Īpašs uzsvars ir likt uz jaunāko prezentācijas tehniku izmantošanu, lai interesantā veidā parādītu vairāk nekā 120 oriģinālos eksponātus un sniegtu informāciju par "BMW" transportlīdzekļiem, to sporta panākumiem un dizaina attīstības procesu.

"BMW" ražotne. Aizraušanās ar tehnoloģiju

"BMW" Minhenes ražotne ir oriģinālā "BMW Group" ražotne. "BMW Group" globālās ražošanas tīkla ietvaros ražotne dienā izgatavo līdz tūkstoš 3. sērijas automobiļu un vairāk par tūkstoš dzinēju, tai skaitā četru, astoņu un divpadsmit cilindru benzīna dzinējus un īpaši jaudīgos dzinējus "M3", "M5" un "M6" automobiļiem. Minhenes ražotnē strādā aptuveni deviņi tūkstoši cilvēku no vairāk nekā 50 valstīm, un tajā atrodas visas automobiļu ražošanas tehnoloģijas. Tā pieder grupas globālajam ražošanas tīklam ar 24 ražotnēm 13 valstīs un kā daļa no "BMW Welt" kalpo arī par "logu uz BMW ražošanas pasauli".

Visas automobiļu ražošanas tehnoloģijas Minhenes ražotnē atrodas 500 000 kvadrātmetros: kaltuve, virsbūves cehs, krāsošanas cehs un montāža, kā arī dzinēju ražošana un salona aprīkojuma ražošana. Visas piecas "BMW" 3. sērijas paaudzes izgatavotas šajā tradīcijām bagātajā "BMW" ražotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!