Foto: Publicitātes foto

Igaunijas taksometru uzņēmumam "Elektritakso" viens no piederošajiem "Nissan Leaf" sasniedzis jau 218 000 km nobraukumu ar oriģinālo akumulatora komplektu. Viss elektroautomobiļu taksometru parks pārsniedzis jau četru miljonu kilometru nobraukuma atzīmi.

Igaunijas taksometru uzņēmums "Elektritakso" turpina autoparka pāreju no tradicionālajiem iekšdedzes dzinēju automobiļiem uz nulles izmešu un gandrīz pilnīgi klusajiem "Nissan Leaf" taksometriem jau kopš 2012. gada, kad uzņēmuma taksometru autoparkā tika ieviesti pirmie "Nissan" elektromobiļi.

Pasaulē vislabāk pārdotais elektroautomobilis ir kļuvis par taksometru uzņēmumu iecienītu automobili. "Elektritakso", ko vilināja "Leaf" zemās ekspluatācijas izmaksas un mudināja vēlme kļūt par dabai draudzīgu uzņēmumu, tagad jau ir nodarbināti četrdesmit seši 100% elektriskie "Nissan Leaf" taksometri, un drīzumā tiem pievienosies vēl vairāki automobiļi.

Trīs gadu laikā, kopš autoparkā ienāca pirmais elektroautomobilis, "Nissan Leaf" taksometri kopumā ir nobraukuši jau vairāk nekā četrus miljonus kilometru. Dažs "Leaf" taksometru uzņēmuma autoparkā jau ir pārsniedzis 218 000 kilometru nobraukumu ar oriģinālo akumulatora komplektu un joprojām ir lieliskā darba kārtībā, kas ir apliecinājums elektroautomobiļu augstajai kvalitātei un uzticamībai.

"Šis elektroautomobilis sevi ir parādījis no vislabākās puses. Elektroautomobiļu specifiskajām detaļām nav gadījusies neviena kļūme, bet autoparka kopējais nobraukums tagad ir vairāk nekā četri miljoni kilometru," stāsta Ermo Kontsons, "Elektritakso" direktors.

"Visa šī perioda laikā mēs esam veikuši remontu šasijām un citiem sīkumiem, kam var gadīties nepieciešamība pēc remonta kā jebkuram tradicionālajam automobilim, taču akumulatori, elektromotori un invertori ir strādājuši nevainojami," atklāj taksometra uzņēmuma direktors.

"Nākotnē mēs ceram savu autoparku papildināt ar vēl lielākas akumulatora kapacitātes elektroautomobiļiem, lai automobilis ar vienu uzlādes reizi spētu nobraukt vēl lielāku attālumu. 200 – 250 km brauciens ar vienu akumulatora uzlādi reālās dzīves apstākļos būtu gandrīz perfekts risinājums," norāda Kontsons.

Elektriskie taksometri gūst aizvien lielāku popularitāti, un šodien kopējais vairāku Igaunijas uzņēmumu elektroautomobiļu taksometru parks ietver jau 76 automobiļus.

100% elektrisko taksometru "laikmets" ir pienācis arī Lietuvas galvaspilsētā – Viļņā, jo "Nissan" jau šī rudens beigās piegādās pirmos astoņus elektroautomobiļus uzņēmumam "Smart Taxi": vienu septiņu sēdvietu "e-NV200" un septiņus "Leaf".

2016. gada janvārī "Nissan" jau atkal mainīs priekšstatus par elektroautomobiļu veiktspēju un praktiskumu, Baltijas valstu tirgū ieviešot "Leaf" ar 30 kWh akumulatoru. Jaunais "Nissan Leaf" autovadītājiem dāvās 250 km ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu, pārspējot konkurentus savā elektroautomobiļu segmentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!