Foto: Publicitātes foto
Igaunijā "Gada auto" konkurss šogad aizvada savu 20. gadskārtu, un autožurnālistu žūrija nosaukusi "Gada auto 2020" titula ieguvēju – tikai ar pāris punktu pārsvaru uzvarēja "Mazda3", cieši aiz sevis atstājot "Renault Clio" modeli.

Finālam tika izvēlēti seši automobiļi no pavisam aptuveni 40 jaunākajiem auto modeļiem, kas nonākuši Igaunijas tirgū. Jāatzīmē, ka atšķirībā no Latvijas un Lietuvas, kur žūrija izbrauc ar visiem konkursa pretendentiem, Igaunijā par finālu tiek balsots "virtuāli" –, ņemot vērā autožurnālistu personīgo pieredzi un iespējas izbraukt ar jaunākajiem modeļiem. Žūrija kopīgi brauc tikai ar finālā iekļuvušajiem automobiļiem, pēc kā arī tiek noteikts uzvarētājs.

Igaunijas "Gada auto 2020" finālā pēc žūrijas balsojuma iekļuva seši jaunākie modeļi, ar kuriem žūrija devās kopīgā aptuveni 300 kilometru braucienā. Pēc tā notika balsošana, kurā tika noskaidrots, ka ar 94 punktiem ir uzvarējis "Mazda3", bet tikai par trim punktiem atpalika "Renault Clio" (91 punkts). Tālāk vietu sadalījumā ir "KIA Xceed" (63), BMW 3. sērija (62), "Toyota RAV4" (55) un "Audi e-tron" (31).

Pērn par Igaunijas "Gada auto 2019" tika atzīts "KIA Stinger".

Lietuvā "Gada auto 2020" titulu ieguvēji tiks paziņoti piektdien, 29. novembrī. Savukārt analoģiskā konkursā Latvijā – nedēļu vēlāk – 6. decembrī.

Jau ziņots, ka "Latvijas Gada auto 2020" finālā par galveno titulu cīnīsies (alfabētiskā secībā) "Audi e-tron", "BMW X5", "Mazda CX-30", "Peugeot 208", "Renault Clio", "Škoda Kamiq" un "Toyota RAV4". Savukārt Lietuvā – "Mercedes-Benz GLE", "Peugeot 208", "Renault Clio", "Škoda Kamiq", "Toyota Corolla", "Toyota Supra" un "Volvo S60".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!