Foto: emrEHusmen

Amerikāņu elektromobiļu ražotāja "Tesla" dibinātājs Īlons Masks nosaucis aptuveno cenu gaidāmajam elektriskajam pikapam, kas metīs izaicinājumu ASV tirgū populārajiem tradicionālajiem pikapiem "Ford F-150" un "Ram 1500".

Pēc Maska vārdiem, patērētājiem jābūt iespējai nopirkt labu automobili par 49 tūkstošiem dolāru (43 580 eiro) vai pat lētāk.

Pašlaik zināms vien, ka "Tesla" pikaps iegūs divus elektromotorus, automātisko stāvvietā novietošanas sistēmu un balstiekārtu, kas spēs noturēt samērā lielu kravnesību. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes "Tesla" pikaps nobraukšot 640 līdz 805 km distanci. Elektriskā pikapa dizains būšot ieturēts kiberpanka stilā.

"Tesla" elektriskais pikaps konkurēs īpaši populārā ASV tirgus segmentā, kur līderis ir "Ford F-Series" (909 tūkstoši pārdotu vienību gadā), "Chevrolet Silverado" (583 tūkstoši) un "Ram" (537 tūkstoši). Šādi tradicionālie pikapi ASV tirgū maksā no 28 tūkstošiem dolāru (25 tūkstošiem eiro).

Elektriskus pikapus tirgum gatavo arī kompānijas "Rivian" un "Bollinger". Pirmajai no tām jau ir izstrādāts sērijveida elektriskais pikaps "R1T" ar 36 centimetru klīrensu, četriem elektromotoriem (760 ZS un 1120 Nm) un adaptīvo balstiekārtu. "Rivan" pikaps ar lielāko akumulatoru bez atkārtotas uzlādes spēj nobraukt līdz 640 km distanci. Tirgū tāds gaidāms 2020. gada otrajā pusē un maksās no 69 tūkstošiem dolāru (61 tūkstotis eiro).

Pagaidām nav zināms, kad "Tesla" pikaps nonāks ražošanā. Pirmo reizi par šādu ideju Masks paziņoja vēl 2013. gadā. Tāpat nav zināmas arī tā dizaina aprises, pagaidām internetā pieejamas vien neatkarīgu dizaineru interpretācijas (tāpat kā šīs ziņas titulbildē) par tā iespējamo veidolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!