Foto: DELFI kolāža

Ekstremālais kvadracikls "Tesla Cyberquad" varētu kļūt par visdrošāko pasaulē – vismaz tādu to iecerējis "Tesla" kompānijas vadītājs Īlons Masks. Šī ir pirmā reize pēc "Cybertruck" pikapa prezentācijas, kad Masks piemin pirms diviem gadiem parādīto elektrisko kvadraciklu "Cyberquad".

Ceturtdien notikušajā akcionāru sanāksmē Masks norādīja, ka kvadracikla radīšana "Tesla" inženieriem ir sarežģīts uzdevums, jo šāda tehnika ir "gana bīstama". Tomēr, pateicoties zemajam smaguma centram un "Cybertruck" balstiekārtas konstrukcijas īpatnībām, šis kvadracikls kļūšot par izņēmumu šādu transportlīdzekļu jomā, cer Masks.

"Tesla" savu elektrisko pikapu "Cybertruck" prezentēja 2019. gada novembrī un reizē ar to parādīja arī "Cyberquad" kvadraciklu, kas pikapa pircējiem būs pieejams par papildu samaksu un būs ievietojams "Cybertruck" kravas kastē. Kopš tā laika "Tesla" elektriskā pikapa ražošanas uzsākšana ir vairākkārtīgi atlikta, bet par "Cyberquad" kvadraciklu netika runāts vispār. Turklāt "Cyberquad" preču zīmi "Tesla" reģistrēja tikai aizvadītajā nedēļā.

Kā šonedēļ akcionāriem paziņojis Masks, "Cyberquad" akumulatoru komplekts būs novietots pēc iespējas zemu, kas kvadraciklam nodrošinās zemu smaguma centru. Tas ievērojami samazināšot apgāšanās risku, kas ir būtiskākā bīstamība, braucot ar kvadraciklu. Tāpat inženieri strādā pie balstiekārtas, kas vēl vairāk mazinās apgāšanās risku. "Kad kvadracikls apgāžas, notiek sliktas lietas. Tas būs kvadracikls, kas neapgāzīsies."

Pagaidām gan nav zināms, kādā izstrādes stadijā šobrīd ir "Tesla Cyberquad". Pirms diviem gadiem "Cybertruck" pikapa prezentācijā "Tesla" patiesībā parādīja pārveidotu "Yamaha Raptor" kvadraciklu ar "ZERO motorcycles" elektromotoru. Savukārt pirms diviem gadiem prezentēto "Cybertruck" elektrisko pikapu "Tesla" sola ražošanā ieviest ne ātrāk kā 2022. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!