Foto: AFP/Scanpix

Indija nolēmusi pilnībā atteikties no automobiļiem ar iekšdedzes dzinēju un pāriet uz elektromobiļiem. Kā paziņojis ogļrūpniecības ministrs Pijušs Gojals, ap 2030. gadu Indijā būs aizliegts pārdot automobiļus ar benzīna vai dīzeļa motoru, vēsta "Independent".

Šādu paziņojumu ministrs sniedzis ikgadējā Indijas rūpniecības konferencē. Pēc viņa vārdiem, pilnīga auto tirgus pāreja uz elektromobiļiem visdrīzāk notiks patērētāju pieprasījuma dēļ, nevis valsts noteiktās subsīdijas.

"Mēs plānojam ieviest elektromobiļus ļoti lielā skaitā. Ideja ir tāda, lai 2030. gadā valstī netiktu pārdots neviens benzīna vai dīzeļa dzinēja automobilis," konferencē teicis Gojals.

Tāpat ogļrūpniecības ministrs atzīst, ka valstij vajadzēs atbalstīt elektromobiļu industriālo attīstību jau tuvāko divu vai trīs gadu laikā. Pēc tam, kā uzskata ministrs, tirgus varēs strauji augt. "Elektromobiļa cena sāks atmaksāsies pircējiem. Mēs vēlamies, lai elektromobiļu industrija būtu rentabla pati par sevi."

Vēlmi valstī pāriet uz elektromobiļiem Indija izsaka saistībā ar nepieciešamību samazināt gaisa piesārņojumu Indijā. Pēc "Greenpeace" aplēsēm, Indijā katru gadu aptuveni 2,3 miljoni cilvēku mirst tieši gaisa piesārņojuma dēļ. Aptuveni tikpat daudz cilvēku valstī mirst smēķēšanas izraisīto komplikāciju dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!