Foto: Publicitātes foto

Japāņu autoražotāja "Nissan" luksusa automobiļu nodaļa "Infiniti" pasludinājusi "M35h" sedanu par pasaulē visātrāko hibrīdu pēc pašu organizētā dragreisa ar "Porsche Panamera S Hybrid". Japāņu automobilis ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisa distanci veica 13,4 sekundēs, finišā gandrīz par veselu korpusu apsteidzot vācu sportisko hibrīdu.

Atgādinām, ka jau pagājušā gada septembrī "Infiniti M35h" uzstādīja Ginesa rekordu dragreisā hibrīdiem, 402 metrus no vietas veicot 13,9 sekundēs un distances finišā sasniedzot 165,61 km/h.

"Infiniti M35h" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 306 zirgspēku jaudīgu 3,5-litru sešcilindru benzīna dzinēju, 68 ZS elektromotoru, litija jonu akumulatoru komplektu un septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Pēc ražotāja datiem, no vietas līdz 100 km/h hibrīds paātrinās 5,9 sekundēs.

Savukārt "Porsche Panamera S Hybrid" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 333 ZS trīslitru sešcilindru kompresordzinēju, 47 ZS elektromotoru, niķeļa metālhidrīda akumulatoru komplektu un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Līdz 100 km/h, pēc ražotāja datiem, tas paātrinās sešās sekundēs.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!