Foto: Publicitātes foto
No 6. septembra līdz 8. septembrim Jelgavā notiks tehnikas un inovāciju festivāls "Mehatrons", kas radies, apvienojot divus pasākumus ar līdzīgu tematiku un mērķi – Inženieru dienas un Metāla svētkus –, informēja pasākuma rīkotājs Jānis Kuķis.

Visas trīs dienas sporta un atpūtas kompleksā "Rullītis" ātruma un asu izjūtu cienītāji varēs vērot tehnisko sporta veidu sacensības – triāla čempionātu, "ātruma apli" un veiklības braucienu.

Savukārt 7. septembrī, no pulksten 10 līdz 16, varēs doties uz Pasta salu, lai iepazītos ar izglītības piedāvājumiem inženierzinātnēs. Interesenti varēs piedalīties uzņēmēju un amatnieku meistardarbnīcas, novērtēt izgudrotāju konkursa "Minox Zemgale 2019" dalībniekus, atbalstīt Latvijas robotikas čempionāta pirmā posma dalībniekus un izmēģināt savas sānslīdes vadīšanas prasmes drifta trasē.

Pasākums tiek rīkots, lai attīstītu bērnu un jauniešu tehnisko jaunradi, sasaistot tehniskās zinātnes, izglītību un mūsdienu tehnoloģijas.

Savukārt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (JRTC) informēja, ka festivāla laikā norisināsies veloekskursija "Metāla spēkrati Jelgavā". Gides Zanes Gravas vadībā varēs apmeklēt vietas, kas saistītas ar dažādu spēkratu ražošanu un izmantošanu Jelgavā. Ekskursijas maršrutā iekļauta Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Tehniskā fakultāte, agrākā "RAF" rūpnīca, "Anru motors" vēsturisko spēkratu ekspozīcija, kā arī vēsturisko lokomotīvju depo un Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcija.

Veloekskursija sāksies pulksten 10 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa. Ekskursijas ilgums plānots apmēram trīsarpus stundas.

Festivāla "Mehatrons" laikā Pasta salā darbosies arī JRTC informācijas stends, kurā varēs iegūt informāciju par tūrisma iespējām pilsētā un apkārtnē, kā arī uzzināt par tūrisma jaunumiem, aktuālajiem piedāvājumiem un ekskursijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!