Foto: Publicitātes foto

Pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē eksponēts 34 gadus vecs "Jaguar XJ" limuzīns, ko autoražotāja klasisko automobiļu nodaļa "Jaguar Classic" pārbūvējusi speciāli britu smagā metāla grupas "Iron Maiden" bundziniekam Niko Maikbreinam.

Automobilis, kas ir daļa no "Jaguar XJ" modeļa 50 gadu svinībām, ieguvis oriģinālus stilistiskos risinājumus un arī muzikālu nosaukumu – "Greatest Hits".

Konkrētais eksemplārs ir 1984. gada "Jaguar XJ6", kā virsbūves, salona, spēka agregāta un balstiekārtas restaurācijai un pilnveidošanai tika veltītas 3500 cilvēkstundas darba, kā arī 4000 jaunu detaļu un mezglu.

Šim trešās paaudzes "Jaguar XJ6" ir uzstādīti jauni buferi, spārni, sliekšņi, regulējamā balstiekārta, diožu optika, durvju rokturi, sānskata spoguļi (no otrās paaudzes modeļa), sēdekļi un moderna multimediju sistēma ar skārienjutīgu ekrānu un jauns gaisa kondicionētājs. Vienkāršāk sakot, no oriģinālā eksemplāra pārbūvētais auto ir saglabājis "Jaguar" emblēmu uz motora pārsega un aizdedzes atslēgu.

Bundziniekam izgatavotais "Jaguar XJ6" aprīkots ar 4,2 litru sešcilindru agregātu ar karburatoru no leģendārā "E-Type" modeļa. Detalizētāki spēka agregāta raksturlielumi netiek precizēti.

"Jaguar Classic" nodaļa nodarbojas ar šīs markas klasisko automobiļu restaurāciju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!