"Lēnie autobraucēji ir diezgan smags jautājums, it īpaši vasarā. Jo bieži vien šie lēnie braucēji ir tie, kuri uz ceļa ziemā neparādās. Tas nozīmē, ka visu ziemu viņi nav braukuši un ka tā jau jūtas nepārliecināti par sevi, un tagad viņiem ir jāpiedalās satiksmē," VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) jaunākajā videosižetā skaidro Drošas braukšanas skolas (DBS) direktors Jānis Vanks.

"Es tomēr aicinu – ir visdažādākie risinājumi, tostarp pie mums Drošas braukšanas skolā, kā iemācīties būt pārliecinātam par sevi un kā atgriezties satiksmē, lai iekļautos pārējā plūsmā. Par satiksmi lēnāka autobraukšana faktiski ir bīstamāka nekā braukt nedaudz pārgalvīgi," uzskata Vanks.

Pēc Vanka domām, lēnā autobraukšana rada nevēlamu ķēdes reakciju. "Piemēram, jūs braucat uz 70 km/h vietā, kur atļauts 90 km/h un kur ir tikai viena braukšanas josla katrā virzienā. Tas vienkārši nozīmē to, ka jūs pastāvīgi tiekat apdzīts, un šī apdzīšana jau pēc būtības ir sarežģīts manevrs. Un lēnie autobraucēji ir cēlonis šiem bīstamajiem manevriem," norāda DBS direktors.

Videosižets tapis LVC, Valsts policijas, DBS un Latvijas Transporta apdrošinātāju biroju drošas braukšanas kampaņas "Esi pie stūres – atceries fiziku!" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!