Foto: Publicitātes foto

Japāņi uzstādījuši pasaules rekordu tālbraukšanā ar elektromobili bez atkārtotas akumulatoru uzlādes, vēsta izdevums "The Japan Times". Četru entuziastu komanda, kurā bija arī vienīgais Dakaras rallijreida uzvarētājs no Japānas, Kendžiro Šinozuka, ar "Suzuki Every" vienapjoma automobili nobraucot 1300 kilometru.

Rekorda brauciens notika Akitas prefektūrā pa speciālu maršrutu ar 25 kilometru kopgarumu. Autovadītāja ik pa laikam savstarpēji mainījās. Rekorda sasniegšanai komandai bija nepieciešamas aptuveni divas diennaktis, braucot ar vidējo ātrumu 30 km/h.

Šim braucienam tika izmantota elektromobiļa "Suzuki Every" modernizētā versija. Tuvākajā laikā japāņi plāno uzlabot savu rezultātu, bet atkārtotas akumulatoru uzlādes nobraucot divus tūkstošus kilometru.

"Suzuki Every" ir elektromobilis uz "Carry Van" modeļa bāzes. Pēc ražotāja datiem, tā litija jonu akumulatoru uzlādējami piecās stundās un 100 km distances nobraukšanai.

Šobrīd japāņi jau ir vērsušies pie Ginesa rekordu grāmatas pārstāvjiem, lai oficiāli reģistrētu savu sasniegumu. Atgādinām, ka līdzšinējais elektromobiļu tālbraukšanas rekords bija 1003 kilometri, kas 2010. gadā Japānā tika uzstādīti ar "Mira EV" spēkratu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!