Foto: Publicitātes foto
Jaunās paaudzes "Jeep Cherokee", kas versijā Eiropas tirgum tika prezentēts pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē, tirdzniecībā Latvijā nonāks no šāgada maija un maksās no 38 tūkstošiem eiro, paziņojis "Jeep" pilnvarotais pārstāvis Latvijā SIA "Autobrava".

ASV tirgū jaunais "Jeep Cherokee" ir nopērkams jau no pagājušā gada oktobra, tomēr Eiropas tirgū tas debitē tikai tagad. No jau pazīstamās ASV tirgus versijas tas pamatā atšķirsies tikai ar diviem jauniem dīzeļmotoriem.

Jaudīgākais no tiem ir divu litru "Multijet II" turbomotors ar 170 zirgspēku jaudu un 350 ņūtonmetru griezes momentu. Jau standartā šis dīzeļdzinējs ir sajūgts ar deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu un "Start&Stop" sistēmu. Tāpat šis motors būs pieejams 140 ZS versijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Benzīnu motori gan ir tādi paši kā "Jeep Cherokee" amerikāņu versijā – 3,2 litru V6 ar 272 ZS un 2,4 litru četrcilindru agregāts ar 177 ZS.

Eiropas tirgū šim apvidus automobilim tiks piedāvāti trīs aprīkojuma līmeņi – "Longitude", "Limited" un "Trailhawk". Dažos reģionos būs arī "Sport" modifikācija.

Klients varēs izvēlēties starp trim pilnpiedziņas sistēmām – "Jeep Active Drive I", "Jeep Active Drive II" un "Jeep Active Drive Lock". Turklāt jaunais "Jeep Cherokee" ir arī pirmais modelis, kam ir aizmugurējās ass izslēgšanās funkcija. Tas ļauj izmantot automobili tikai ar priekšējo riteņu piedziņu, kad četru riteņu piedziņa nav nepieciešama, un tā taupīt degvielu. No divu riteņu uz pilnpiedziņas riteņu režīmu automobilis pārslēdzas automātiski.

Šim apvidniekam tiek piedāvāta arī jauna multimediju sistēma – ar balsi vadāmā "UConnect" ar 8,4 collu skārienjutīgo ekrānu un satelīta navigācijas sistēmu –, kā arī septiņu collu TFT instrumentu panelis. Instrumentu paneli ikviens autovadītājs var pielāgot atbilstoši savām vajadzībām un skatīt tajā vēlamo informāciju par automobili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!