Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes "Range Rover Sport" uzstādījis rekordu sērijveida apvidus automobiļiem 20 kilometru garajā trasē, kurā notiek prestižās Paikspīkas (Pikes Peak) sacensības kalnā braukšanā. Trasē ir 156 pagriezieni un maršruts sākas 2860 metru virs jūras līmeņa, bet finišs atrodas 4300 metrus virs jūras līmeņa.

"Range Rover Sport" šajā braucienā pilotēja trīskārtējais Paikspīkas sacensību uzvarētājs Pols Dalenbahs, kurš ar apvidus automobili trasi veica 12 minūtēs un 35,61 sekundē, tādējādi vidējais braukšanas ātrums sasniedza 94,6 km/h.

Rekorda braucienā tika izmantots sērijveida "Range Rover Sport", kas aprīkots ar 510 zirgspēku jaudīgo pieclitru V8 kompresormotoru. No vietas līdz 100 km/h šāds apvidnieks paātrinās 5,3 sekundēs.

Absolūtais rekords šajā trasē ir deviņas minūtes un 46,164 sekundes, ko pērn uzstādīja ar 700 ZS jaudīgu "Hyundai" sporta auto prototipu.

Oficiālās Paikspīkas sacensības norisināsies 30. jūnijā. Tajās startēs arī latviešu komanda "Drive eO", kas par uzvaru absolūtajā vērtējumā cīnisies ar elektromobili "eO 001".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!