Foto: AP/Scanpix

Britu raidsabiedrība BBC un "TopGear" ("Gāzi grīdā!") raidījuma jaunais vadītājs Kriss Evanss izsludinājuši konkursu uz vēl divu vadītāju vietu, kas atbrīvojusies pēc Ričarda Hamonda un Džeimsa Meja atteikšanās turpināt raidījuma vadīšanu bez atlaistā Džeremija Klārksona. Konkursā uz viņu vietu drīkst piedalīties jebkurš vismaz 17 gadus vecs interesents, neatkarīgi no dzimuma un profesijas.

Pretendentam uz Hamonda vai Meja vietu līdz 20. jūlijam nepieciešams ierakstīt 30 sekunžu video rullīti ar stāstu par sevi un jānosūta uz e-pasta adresi topgear@bbc.co.uk. BBC producenti un Evanss izvēlēsies labākos, pēc kā tos uzaicinās uz konkursu klātienē. Galvenā prasība video sižetam – "nekādu automobiļu vai triku, jūs vienkārši runājat videokamerā tā, it kā vadītu "TopGear" raidījumu".

"Ričardu un Džeimsu atrada ar konkursa palīdzību. Tā darīsim arī šoreiz. Ne tikai populāriem, kādreiz populāriem vai tikai par populāriem kļūstošajiem cilvēkiem – visupirms jau cilvēkiem, kuri skatās šo šovu. Vīrietis, sieviete, vecītis vai jauneklis – nav svarīgi. Svarīgi, ka jūs mīlat automobiļus un vismaz kaut ko zināt par tiem," oficiālajā "TopGear" vietnē konkursu komentē Kriss Evanss.

Nav obligāti jābūt pieredzei tālrādes pārraižu vadīšanā. Evanss skaidro, ka pretendents var būt jebkādas profesijas pārstāvis – "automehāniķis, autosportists amatieris vai ugunsdzēsējs, kurš jau gadus piecus savā garāžā skrūvē "Land Rover"" –, tomēr automobiļu tēmā šim cilvēkam ir jāorientējas.

Pieteikumi britu "TopGear" radījuma vadīšanai tiks pieņemti no jebkuras pasaules valsts, ne tikai no Lielbritānijas iedzīvotājiem. Tomēr BBC un Evanss negarantē, ka abi trūkstošie "TopGear" vadītāji noteikti tiks izvēlēti tikai šī konkursa ietvaros.

Kriss Evanss par "TopGear" raidījuma jauno vadītāju tika paziņots 17. jūnijā. BBC ar 49 gadus veco radio zvaigzni līgumu noslēdza uz trim gadiem.

Pirmā no atlikušajām divām iepriekšējā "sasaukuma" "TopGear" sērijām BBC ēterā nonāks 28. jūnijā. Savukārt jaunā sastāva "TopGear" pirmie raidījumi gaidāmi tikai nākamā gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!