Foto: Delfi kolāža

Jaunais uzņēmējs un dažkārt par jauniešu elku dēvētais Raivis Raspopovs paplašinājis savu auto nomas biznesu – pēc noplukušajiem BMW un sarūsējušām mazdām viņš iegādājies 10 gadus vecu "Mercedes-Benz S350" limuzīnu. Tomēr interesantākais, ka pirms Raspopova šis auto piederējis par oligarhu dēvētā Aināra Šlesera sievai Inesei Šleserei, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Raivis Raspopovs gan sludinājumu portālā "ss.lv", gan sociālajā tīkla "Facebook" ievietojis sludinājumu, kur nomai piedāvā "luksusa auto Jūsu kāzām vai citiem svētkiem" – "Mercedes-Benz S350", kas esot "augstākā komforta, prestiža un stilu apvienojums".

Auto nomu Raspopovs piedāvā tikai un vienīgi ar šoferi. Tomēr tas "Facebook" komentētājos radījis vislielākās bažas – kas tad būs šoferis, vai pats Raivis? Atgādinām, ka Raspopovs ilgu laiku braukāja bez autovadītāja tiesībām un pat lepojās ar būtisku atļautā ātruma pārsniegšanu. Tikai šī gada sākumā viņš beidzot nokārtoja autovadītāja tiesības.

Tāpat vairāki atceras citas Raspopova likstas ar auto un komentāros prasīja "vai šim auto riepas ir ievaskotas?", noteikti atminoties, ka Raspopovs pēc automazgātavas apmeklējuma nemākulīgi mēģināja driftēt ar "Hyundai" un iebrauca grāvī, kamēr pats varonis likstu neveiksmīgi skaidroja ar uz riepām palikušo vasku no mazgāšanas.

Portāla "Delfi" rīcībā nonāca saraksts ar transportlīdzekļiem, kas reģistrēti uz Raivja Raspopova vārda – 2003. un 2004. gada "Mazda 6", 1997. gada "Nissan Primera", 1994. gada "BMW 520i" un 2010. gada ķīniešu motorollers "Leike LK50GY-2". Un tiem kopš šī gada jūnija pievienojies arī 2006. gada "Mercedes-Benz S350".

Tomēr interesantākais, ka šis "Mercedes-Benz", kopš tas 2006. gadā tika iegādāts jauns Latvijā, līdz šim piederējis Inesei Šleserei. Vēl šī gada pavasarī auto entuziastu vortālā "BMWPower.lv" bija publicēta šī limuzīna fotogrāfija, kurā tas pie kāda auto servisa Rīgā redzams ar būtiski pazeminātu balstiekārtu kā hip-hop mūzikas videoklipos. Maz ticams, ka pati Šleseres kundze, būdama piecu bērnu māmiņa, nodarbotos ar tādām muļķībām, visticamāk, auto pēdējos gados bija nodots rīcībā kādam citam bez transportlīdzekļa īpašnieka pārreģistrācijas. No Ineses Šleseres vārda uz Raivja Raspopova vārdu šis "Mercedes-Benz" transportlīdzekļu reģistrā tika pārrakstīts 28. jūnijā.
Foto: Latvietis96 / BMWPower.lv

Vēl interesanti, ka "ss.lv" sludinājumā Raspopovs norādījis, ka šis auto esot 2009. gada, nevis 2006., kā ir patiesībā. Tomēr, ņemot vērā, ka auto tiek piedāvāts nomai, tad tas arī nav nekāds liels noziegums – vai nu pārrakstīšanās, vai mārketinga triks, lai auto šķistu svaigāks (2009. gadā šis modelis tika nedaudz modernizēts).

Neskatoties uz to, ka šis "Mercedes-Benz" ir 2006. gada, tam ir samērā mazs nobraukums – 2016. gada oktobrī tehniskajā apskatē tam tika fiksēts odometra rādījums 92 tūkstoši kilometru. Automobilis ir aprīkots ar 272 zirgspēku jaudīgu 3,5 litru sešcilindru benzīna dzinēju, kam ražotājs vidējo degvielas patēriņu norādījis 10 litru apmērā uz 100 km. Lietoto auto tirgū šādu raksturlielumu "Mercedes-Benz" S-klase maksā ap 10 līdz 15 tūkstošiem eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!