"Chrysler" grupa atsaukusi 2,7 miljonus "Jeep" markas automobiļu pēc ASV Nacionālās ceļu satiksmes drošības asociācijas (NHTSA) pieprasījuma saistībā ar degvielas tvertnes nepilnīgo aizsardzību.

Autoražotājs uz servisa apmeklējumu aicina no 1993. līdz 2004. gadam ražotos "Jeep Grand Cherokee" un 2002. līdz 2007. gada izlaiduma "Jeep Liberty" automobiļus. Servisa apmeklējums šo spēkratu īpašniekiem ir brīvprātīgs, un vajadzības gadījumā šiem automobiļiem tiks "modernizēta virsbūves aizmugurējā daļa", pievienojot papildus aizsardzības elementus, kas pasargā degvielas tvertni no bojājumiem.

NHTSA pirms kāda laika pieprasīja šos automobiļus atsaukt pēc izmeklēšanas, kas sākās 2010. gada septembrī. Šī izmeklēšana tika uzsākta pēc ASV Automobiļu drošības centra (CAS) iesnieguma, kurā norādīts, ka "Jeep" automobiļiem nav pietiekami aizsargāta plastmasas degvielas tvertne, kas atrodas uzreiz aiz aizmugurējā bufera. Sadursmes gadījumā no aizmugures ir augsts risks bāku pārsist – radīt degvielas noplūdi un iespējamu aizdegšanos.

Pēc satiksmes drošības organizācijas datiem, līdz šim ASV bojā gājuši vairāk nekā 50 cilvēku, kuru "Jeep" aizdedzies pēc trieciena no aizmugures.

Sākotnēji "Chrysler" atteicās atzīst defektu un izsludināt atsaukumu, jo nepiekrīt ekspertu vērtējumam. Pēc autoražotāja vadības domām, "izmeklēšanas rezultāti bija pamatoti ar nepilnīgu un nekorektu incidentu analīzi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!