Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 10.augustā, plkst. 10, Jelgavā, Garozas ielā 15a, SIA "AnRu Motors" svinīgā atmosfērā atklās savu vēsturisko spēkratu privāto kolekciju, publiskai apskatei piedāvājot dažādas ZAZ, VAZ un GAZ automašīnas, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma komercdirektors Andris Bugnēvics.

"Uz svinīgo atklāšanu ieradīsies arī Vēsturisko spēkratu kluba Padomju sekcijas pārstāvji ar savām automašīnām, tādējādi sestdien Jelgavā varēs vienkopus redzēt ļoti daudzas padomju laika automašīnas," precizē Bugnēvics.

"Šis būs vēl viens apskates objekts Jelgavā, kur jau tā ir senas šīs nozares tradīcijas. Tagad, līdz ar Latvijas dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīciju, muzeju RAF un "AmoPlant", Jelgavā būs vēl viens tematiskais apskates objekts," stāsta Bugnēvics.

Privātajā kolekcijā ir padomju laika vieglais transports, kuru uzņēmumā paši ir atjaunojuši, iepriekš šos spēkratus uzmeklējot un nopērkot.

Šobrīd apskatei tiks piedāvātas dažādas ZAZ, VAZ un GAZ automašīnas. Vecākais no auto ir 1961. gada "GAZ 21", bet jaunākais – 1980. gada "VAZ 2103". Visas automašīnas ir ideālā vizuālā un tehniskā stāvokli, kā arī visām automašīnām ir piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss.

"Te var nākt skatīties, kā tad ir jāizskatās autentiskai tā laika automašīnai, jo uz ielas atrodamās mašīnas bieži ir dažādi pārbūvētas un uzlabotas. Bet mūsu kolekcijas automašīnas izskatās kā tikko no konveijera," lepojas Bugnēvics.

"Mūsu kolekcija ir mana brāļa un vienlaicīgi kolēģa, "AnRu Motors" otra līdzīpašnieka Ruslana Grigoroviča, lielā aizraušanās. Viņš ir automehāniķis – cilvēks ar zelta rokām," stāsta Bugnēvics.

"Ir ļoti grūti novērtēt, cik šī kolekcijas maksā. Mēs varam uzskaitīt, cik maksāja celtniecības darbi, kā arī to, par kādu summu sākotnēji iegādājāmies vecās mašīnas. Taču lielākās izmaksas ir spēkratu atjaunošana, bet to esam darījuši paši, ziedojot tam ievērojamu daļu no sava brīvā laika," skaidro Bugnēvics.

"AnRu Motors" ir Jelgavā vadošais autoservisa uzņēmums ar diviem autoservisiem un rezerves daļu veikaliem Jelgavā, kā arī Dobelē. Uzņēmums nākamgad svinēs jau 10 dzimšanas dienu. Uzņēmuma rīcībā ir 20 autopacēlāji, ar kuriem tiek apkalpotas līdz 60 automašīnu dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!