Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers piektdien brīdināja, ka Eiropas Savienība (ES) atbildēs ar saviem muitas tarifiem, ja ASV prezidents Donalds Tramps īstenos draudus attiecībā uz tarifu noteikšanu ārvalstu automobiļiem.

"Runājot par jauniem automašīnu muitas tarifiem, mēs ar Trampu vienojāmies par sava veida pamieru," intervijā Vācijas telekanālam ZDF pavēstīja Junkers.

Taču, ja ASV prezidents ignorēs šo vienošanos un noteiks tarifus automobiļu importam no ES, tad "mēs darīsim tāpat," norādīja Junkers.

Šādi komentāri izskan dienu pēc tam, kad Tramps šķietami noraidīja ES ierosinājumu atteikties no automobiļu muitas tarifiem, atjaunojot transatlantiskās tirdzniecības nesaskaņas.

ES tirdzniecības komisāre Sesilija Malmstrēma ceturtdien pavēstīja, ka bloks ir gatavs atcelt muitas tarifus automašīnu importam no ASV, ja Savienotās Valstis rīkotos tāpat.

Taču intervijā "Bloomberg News" Tramps ceturtdien sacīja, ka šis ierosinājums "nav pietiekami labs."

Tāpat viņš salīdzināja ES ar Ķīnu, kas arī iesaistījusies sīvā karā ar ASV. "Eiropas Savienība ir gandrīz tikpat slikta, cik Ķīna, tikai mazāka," izteicās Tramps.

Jau ziņots, ka jūlijā Baltajā namā notikušajā sanāksmē Tramps un Junkers pavēstīja, ka ASV un ES ir panākušas vienošanos par kopīgiem soļiem tirdzniecības strīda atrisināšanai.

Šī tikšanās palīdzēja apslāpēt tirdzniecības nesaskaņas, kas izvērtās pēc tam, kad ASV jūnijā noteica muitas tarifus metālu importam no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!