Foto: AFP/Scanpix

Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs piedāvā atlaistajiem Krievijas autoražotāja "AvtoVAZ" darbiniekiem pārcelties uz Čečeniju un strādāt jaunajā auto rūpnīcā "Derways", kas tiek būvēta Argunas pilsētā, ziņo Krievijas mediji.

Pēc Kadirova vārdiem, jaunajā rūpnīcā priekšroka tiks dota Čečenijas iedzīvotājiem, tomēr sākumposmā tos apmācīs un uzraudzīs "AvtoVAZ" speciālisti, kuriem jau ir pieredze mašīnbūvē. Speciālistus piesaistīt Čečenija būs gatava gada otrajā pusē.

"Derways" rūpnīcu plānots pabeigt 2015. gadā un tajā tiks investēti 500 miljoni ASV dolāru, radot 10 tūkstoš darbavietu ar 200 tūkstoš automobiļu izlaides kapacitāti gadā. Sākotnēji rūpnīcā plānots montēt piecus dažādus auto modeļus.

Atgādinām, ka janvāra beigās "AvtoVAZ" paziņoja par 7 500 darbinieku atlaišanu šāgada laikā. Divarpus tūkstoši no tiem ir speciālisti un vadības darbinieki. Šādu lēmumu Krievijas autoražotājs pieņēmis, lai uzlabotu kompānijas ekonomisko stāvokli. Atlaistie darbinieki saņems kompensāciju piecu vidējo mēnešalgu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!