Foto: CEBEP-SPB / Drive2.ru

BMW automobiļu navigācijas sistēmā turpmāk būs pieejams iestatījums, kas ļaus spēkrata īpašniekam izvēlēties, kurai valstij – Ukrainai vai Krievijai – pieder Krima.

BMW šī reģiona autobraucējiem piedāvās divus navigācijas karšu variantus. Pirmajā gadījumā – pakotnē ar "Road Map Russia EVO 2020-3" nosaukumu – Krima būs iekļauta Krievijas sastāvā. Savukārt "Eiropas variantā" – "Road Map Europe EVO 2020-3" – Krima kartē būs attēlota kā daļa no Ukrainas. Izvēlēties Krimas piederību varēs autoražotāja oficiālajā portālā "BMW ConnectedDrive".

Kā medijiem norādījis BMW Krievijas nodaļas preses pārstāvis, autoražotājs regulāri atjaunina navigācijas sistēmu un kartogrāfiskos datus, ņemot vērā attiecīgā reģiona likumus, kuros automobilis tiek ekspluatēts. Tomēr tagad auto īpašnieks varēs izmainīt šos iestatījumus.

Līdzīgu politiku piekopj arī citi lielie autoražotāji. Piemēram, "Nissan" un "Volkswagen" automobiļu īpašniekiem Krievijā navigācijas sistēmā Krimas pussala ir attēlota kā daļa no Krievijas, bet šīs markas lietotājiem Eiropā – Krima joprojām ir Ukrainas sastāvā.

Krievija Krimas pussalu okupēja un anektēja 2014. gada pavasarī, saņemot bargu kritiku no starptautiskās sabiedrības un ekonomiskās sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!