Foto: Publicitātes foto

Krievijas valsts kapitālsabiedrība "Rosteh" uzsākusi pārrunas ar Vācijas koncernu "Daimler" par iespēju "Mercedes-Benz" jaunās paaudzes S-klases modeli ražot Krievijas teritorijā. Automobiļa montāžu tādā gadījumā plānots organizēt jaunajā "Daimler" un "KamAZ" kopuzņēmumā Naberežnije Čelni pilsētā.

Turklāt "Rosteh" uzsver, ka Krievijā vēlas nevis vienkārši montēt "Mercedes-Benz" S-klases modeli no jau gatavām, no Vācijas ievestām detaļām, bet gan organizēt daļēji lokalizētu šī limuzīna ražošanu. "Rosteh" plāno, ka šī S-klases ražošanas lokalizācija varētu sasniegt 40 līdz pat 50 procentu.

Kā medijiem atklājis viens no lielākajiem automobiļu komplektējošo detaļu ražotājiem Krievijā, kā pārstāvji jau ar "Rosteh" esot apsprieduši "Mercedes-Benz" limuzīna montāžas iespējas Krievijas teritorijā, tad runa sākotnēji ir tikai par montāžu, bet "tālākā perspektīvā to plānots pārveidot daļēji lokalizētā ražošanā".

"Rosteh" uzskata, ka S-klases modeļa izlaidi Krievijā varētu veicināt likumprojekts, kas paredz aizliegt valsts amatpersonām izmantot ārvalstīs ražotus automobiļus. Tieši šis esot bijis viens no iemesliem, kādēļ pērn "Volkswagen" savā rūpnīcā Kalugā sāka montēt "Audi" markas spēkratus – "Q5", "Q7", "A6", "A7" un "A8".

Plānots, ka vācu koncerna "Daimler" valde iepriekšminēto priekšlikumu izskatīs jūlija vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!