Foto: Publicitātes foto
Autoķīmijas un aksesuāru tirdzniecības uzņēmums "Getz Nordic" sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, apdrošināšanas kompāniju "Seesam Insurance AS" un Latvijas Autoinženieru asociāciju no 20. oktobra līdz 2. novembrim jau septīto gadu pēc kārtas piedāvās bezmaksas pārbaudi tiem automašīnu mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā.

Ar katru gadu palielinoties autovadītāju interesei par auto sagatavošanu drošiem braukšanas apstākļiem ziemā, pieaug arī kampaņas "Pārsteidz ziemu!" aktualitāte. Iepriekšējos gados kampaņa izpelnījusies atzinību daudzu autovadītāju vidū (kopumā pārbaudītas vairāk nekā 4000 automašīnas).

Kampaņas mērķis ir nemainīgs – uzrunāt autovadītājus, īpaši uzsverot faktorus, kas ietekmē drošu pārvietošanos ar auto pa Latvijas ceļiem ziemas periodā. Šie faktori ir akumulatora jauda, riepu spiediens, riepu protekotra dziļums, lukturu augstums, vējstiklu slotiņas.

Sertificēti autoinženieri, Latvijas Autoinženieru asociācijas biedri kampaņas dalībniekiem sniegs padomus drošas braukšanas apstākļu nodrošināšanai ziemā. Katrs akcijas apmeklētājs pēc sava auto pārbaudes saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti pārbaudes rezultāti, kas automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā autovadītājam ļaus jau informētam doties uz autoservisu, lai trūkumus laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai rudens un ziemas laika apstākļos.

Pirmā kampaņas norises diena – piektdien, 20. oktobrī, no pulksten 16 līdz 20, Rīgā pie veikaliem "Maxima" Deglava ielā 67 un Saharova ielā 20a. Ar turpmākajām kampaņas dienām un norises vietām var iepazīties Parsteidzziemu.lv.

Kā rāda dati par 2016. gada kampaņu, no visiem pārbaudītajiem automobiļiem vairāk nekā pusei jeb 57% riepas bija ar atbilstošu protektora un spiediena līmeni, kas garantē drošus braukšanas apstākļus ziemā.

Priecē fakts, ka vairums (71%) no kampaņas laikā pārbaudītajām automašīnām jau bija aprīkotas ar ziemas riepām, kas apliecina autovadītāju apzinīgumu, negaidot pirmo sniegu vai salu, lai sāktu domāt par riepu nomaiņu.

Attiecībā uz pārbaudītajiem automašīnu akumulatoriem par darba kārtībā esošiem tika atzīti 41% jeb 221 pārbaudīto akumulatoru. Visiepriecinošākie dati minami par pārbaudīto lukturu augstumu – 82% no pārbaudītajiem auto tie bija ideālā līmenī, garantējot labu redzamību uz ceļa gada tumšākajā periodā un neradot risku apžilbināt citus autovadītājus. Savukārt 67% no pārbaudītajām automašīnām vējstiklu slotiņas spēja nodrošināt labu redzamību lietus un slapja sniega gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!