Foto: Publicitātes foto

Pēdējo mēnešu laikā vidēji katrs trešais vai ceturtais KASKO negadījums ir noticis autostāvvietās. Šovasar – jūnijā un augustā – autostāvvietās notikuši attiecīgi 28% un 29% avāriju, savukārt jūlijā pat 40% avāriju, liecina apdrošināšanas sabiedrības "If" apkopotā informācija.

"Autostāvvietu negadījumi ir viens no tipiskajiem negadījumu veidiem, kas notiek regulāri un veido stabilu pozīciju ikmēneša KASKO negadījumu statistikā. Nosacīti labā ziņa ir tā, ka notikušie negadījumi ir salīdzinoši nelieli un tiem raksturīgi sīki auto bojājumi – auto virsbūves skrāpējumi, buferu, lukturu, auto sliekšņu, numura zīmju un spoguļu bojājumi. Sliktā ziņa, ka arī nelielas avārijas auto īpašniekiem rada milzu stresu. Turklāt arī nelielu bojājumu novēršana prasa laiku un nozīmē ierastā ikdienas ritma maiņu," norāda "If" atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa.

Autostāvvietās notikušo negadījumu analīze liecina, ka tie galvenokārt saistīti ar neuzmanīgu autovadīšanu veikalu stāvlaukumos, māju pagalmos, apbraucot stāvošas automašīnas, pārvietojoties atpakaļgaitā vai distances neievērošanas dēļ, sabojājot savu vai citu auto. Pieteikti arī negadījumi, kas notikuši nenostiprinātu rokas bremžu dēļ, kā arī uzbraucot nepamanītiem šķēršļiem, apmalēm vai autostāvvietu norobežojušiem stabiņiem.

Nelielu bojājumu novēršana virsbūvei izmaksā vidēji 500 eiro, taču, ja nepieciešama kādu detaļu – lukturu, spoguļu, sliekšņu un citu – nomaiņa, tad izmaksas atkarībā no auto markas un modeļa var pārsniegt arī 1000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!