Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi kompānijas vēsturē "Kia Motors Corporation" prezidenta amats ir uzticēts cilvēkam, kurš nav korejietis. Par "Kia Motors Corporation" prezidentu iecelts "Kia" galvenais dizainers un "Kia" dizaina pārvērtību autors Peters Šreijers.

59 gadus vecais Šreijers "Kia" pievienojās 2006. gadā ar uzdevumu izveidot zīmolam jaunu produktu dizaina stratēģiju.

Kopš tā laika dizaina komanda ir radījusi virkni koncepta automobiļu un jaunus sērijveida modeļus, kuru starpā ir jaunais "Sportage", jaunā "cee'd" modeļu saime un citi automobiļi pārdošanai Korejas iekšējā un ārvalstu tirgos, piemēram, "Optima", "K7" un "Quoris", kā arī "Picanto" un "Rio".

Šreijers bieži ir izteicis savu uzticēšanos "Kia" un vēlmi palikt kopā ar šo kompāniju, lai turpinātu "Kia" izaugsmi ar progresīvu dizainu. Jaunākais Šreijera dizaina filozofijas auglis "Kia" modeļu gammā būs jaunais "Carens", kura ražošana tiks uzsākta šogad.

1953. gadā Bavārijā, Vācijā, dzimušais Peters Šreijers studēja Minhenes Lietišķo zinātņu universitātē un Lielbritānijas Karaliskajā Mākslas koledžā. Jau studentu gados viņš sāka strādāt "Audi" un pēc studijām kļuva par daļu no "Volkswagen Group" dizaina nodaļas komandas. Tieši Peters Šreijers tiek uzskatīts par "Audi TT", kā arī citu "Volkswagen" un "Audi" modeļu dizaina pamatlicēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!