Foto: Publicitātes foto

Autokompāniju piedāvājumā turpina palielināties elektrisko modeļu klāsts, un daži no ražotājiem elektrifikācijā saskata vairāk iespēju nekā tikai izmešu samazināšanu. Dienvidkorejas autoražotājs "Kia", lai nodrošinātu ilgtspēju un sniegtu lielāku labumu sabiedrībai, piedāvā pilnīgi jaunu nākotnes redzējumu.

Orientējoties uz bateriju elektrisko transportlīdzekļu popularizēšanu, "Kia" plāno pastiprināt kompānijas globālo produktu klāstu, līdz 2027. gadam ieviešot septiņus jaunus elektriskos modeļus. Aptverot vairākus segmentus, jauno modeļu vidū būs vieglie pasažieru auto, SUV un daudzfunkcionālie pasažieru auto (MPV), tiem visiem piedāvājot nozarē vadošās tehnoloģijas lielu attālumu veikšanai un ātrajai uzlādei, ko nodrošinās elektriskā globālā modulārā platforma (Electric-Global Modular Platform jeb E-GMP) ar 800V tehnoloģiju.

Ražotājs cer, ka, pieaugot modeļu klāstam, "Kia" automobiļi 2025. gadā veidos 6,6 procentu īpatsvaru globālajā elektromobiļu tirgū, un 2026. gadā pilnībā elektrisko automobiļu pārdošanas apjoms pasaulē sasniegs 500 000 vienību.

"Kia" mērķis ir jau šajā gadā ir būtiski palielināt elektrisko automobiļu noietu Baltijā un sasniegt četrus procentus elektromobiļu tirgus (iepriekšējā gadā tas bija tikai 0,3%). Visiem populārākajiem "Kia" modeļiem jau no 2022. gada būs pieejami uzlādējamā, pašuzlādes un vieglā hibrīda varianti, kas ievērojami palielinās dabai draudzīgo versiju skaitu.

"Kia" tirgus daļa Baltijā pašlaik ir no 5 līdz 6,6%, un "Kia" baterijas elektromobiļu pārdošanas mērķis ir sasniegt 6%.

Jaunā elektromobiļu klāsta pirmais modelis – "EV6" – jau ir piedzīvojis starptautisko prezentāciju. Tas ar vienu uzlādi spēj nobraukt vairāk nekā 500 km, un īpaši ātrā uzlāde 100 km sniedzamību nodrošina 4,5 minūtēs.

"Kia" ir arī virkne specializēto transportlīdzekļu, kas būs balstīti uz viegli piemērojamas "skrituļdēļa" platformas ar modulārām virsbūvēm. Ražotājs paredz, ka šādi būvēti spēkrati nodrošinās specifiskas mobilitātes vajadzības, un līdz 2030. gadam pieprasījums pēc tiem pieckāršosies. Ražotājs uzskata, ka automašīnas varēs izmantot transporta koplietošanas, loģistikas un piegādes pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!