Foto: Publicitātes foto

Principiāli jaunās paaudzes "Kia Sportage" ražošana ir oficiāli uzsākta kompānijas rūpnīcā Slovākijas pilsētā Žilinā. Piektās paaudzes "Sportage" ir jaunākais no "Sportage" modeļu garās virknes, kas no "Kia Slovakia" vārtiem izbraukuši kopš 2006. gada. Šajā laika periodā ir saražoti vairāk nekā divi miljoni "Sportage" vienību.

Un šoreiz, pirmo reizi modeļa bagātīgajā 28 gadu vēsturē, "Sportage" modelim ir radīta speciāla Eiropas tirgum paredzētā versija, kas izstrādāta un pielāgota speciāli eiropiešu gaumei.

Jaunā "Kia Sportage" hibrīda spēka agregāti ļauj ievērojami samazināt emisijas un uzlabot degvielas ekonomiju. Hibrīda (HEV) modelis ir vēl viens jaunums "Sportage" vēsturē, un tam pievienojusies arī daļējā hibrīda (MHEV) versija un jaunais uzlādējamais hibrīds (PHEV), kas gan ražošanā nonāks nedaudz vēlāk – nākamā gada februārī.

PHEV prioritāte ir braukšana simtprocentīgi elektriskajā režīmā, kas nodrošina sniedzamību vairumam ikdienas maršrutu, piemēram, no mājām uz darbu vai ikdienas iepirkšanās paradumiem. Tāpat ir pieejami jaunākās paaudzes iekšdedzes benzīna un dīzeļa dzinēji (ICE) dažādās efektivitātes, transmisiju un jaudas versijās.

Ņemot vērā "Kia Slovakia" rūpnīcas moderno aprīkojumu, visi četri "Sportage" spēka agregātu tipi – PHEV, HEV, MHEV un ICE – tiks ražoti Žilinā.

Papildu standarta priekšējo riteņu piedziņai jaunajos "Sportage" modeļos Slovākijā tiks ražota arī pilnpiedziņas versija, kā arī "GT-Line" versija. Piedāvājumā Eiropai būs vēl viens "Sportage" jaunums: melnas krāsas jumts "GT-Line" versijai.

Slovākijas rūpnīcā ir ražotas trīs "Sportage" modeļa paaudzes, sākot ar tā otro paaudzi 2006. gadā. Kopš tā laika Slovākijā ir saražoti aptuveni divi miljoni "Sportage", no kuriem 104 500 ir otrās paaudzes, 797 500 trešās paaudzes un vairāk nekā miljons līdzšinējās paaudzes modeļu, kas ražošanā nonāca 2015. gada beigās. Kopš ražošanas uzsākšanas Slovākijā 2006. gadā Eiropā ir saražoti jau četri miljoni "Kia" eksemplāru, apaļās jubilejas automobilim no konveijera noripojot šī gada sākumā.

Jaunās paaudzes "Kia Sportage" Baltijas valstu tirgū nonāks jau šī gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!