Naktī no ceturtdienas uz piektdienu, 26. maijā, dažas minūtes pēc pusnakts, kad Ukrainas galvaspilsētā Kijivā jau bija sākusies komandantstunda, "Lexus" automobiļa vadītājs traucās lielā ātrumā un nepamanīja dežūrposteni, kurā nāvīgi notrieca 23 gadus veco Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru Vadimu Bondarenko, vēsta aģentūra UNIAN.

Pie "Lexus" stūres bija Kijivas apgabala tiesas priekšsēdētājs Aleksejs Tandirs, kurš, pēc aculiecinieku teiktā, bijis acīmredzamā smagā alkohola reibumā. Tāpat arī avarējušā "Lexus" spēkratā salonā uz grīdas mētājusies vīna pudele, liecina aculiecinieku video.

Autovadītājs tika aizturēts, bet no alkohola pārbaudes izelpā atteicās. Ņemot vērā, ka tiesnesis uzreiz mēģinājis izvairīties no analīžu noņemšanas, izmantojot savus kontaktus tiesībsargājošās iestādēs, plašo rezonansi izraisījušā negadījuma izmeklēšanu savā kontrolē pārņēmis Ukrainas Valsts izmeklēšanas birojs. Tas lēmis, ka iespējamais alkohola vai narkotisko vielu izraisītais reibums tiks pārbaudīts, bioloģisko materiālu autovadītājam noņemot piespiedu kārtā.

Šobrīd Ukrainas Valsts izmeklēšanas birojs veic arī citus izmeklēšanas darbus un norīkos ekspertīzes, lai noskaidrotu visus negadījuma apstākļus. Sodu autovadītājam lems tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!