Foto: Publicitātes foto
Kompānija NEVS, kurai pieder automobiļu marka "SAAB", parakstījusi vienošanos ar Ķīnas uzņēmumu "Panda New Energy" par 150 tūkstoš "SAAB 9-3" elektromobiļu piegādi. Līdz 2020. gadam izpildāmā darījuma summa ir 12 miljardi ASV dolāru (11 miljardi eiro).

Turklāt NEVS uzsver, ka noslēgtais līgums ar ķīniešiem, kuri nodarbojas ar elektromobiļu un hibrīda automobiļu līzingu, paredz piegādāt vēl 100 tūkstošus elektromobiļu. Pagaidām gan netiek precizēts, vai tā paša vai cita "SAAB" modeļa.

Detalizētāku informāciju par elektromobili uz "SAAB 9-3" modeļa bāzes NEVS atklāja 2014. gada augustā. Automobilis ir aprīkots ar 140 zirgspēku jaudīgu elektromotoru un litija jonu akumulatoru komplektu, ko izstrādājis Ķīnas uzņēmums "Beijing National Battery Technology". Akumulatori atrodas zem automobiļa grīdas un nodrošina ideālu izsvarojumu starp riteņu asīm.

Elektriskais "SAAB 9-3" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 10 sekundēs. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes tas spējīgs nobraukt līdz 200 kilometru distanci.

Jau rakstījām, ka NEVS tuvākajā nākotnē plāno izstrādāt četrus jaunus "SAAB" modeļus, tostarp apvidniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!