Britu televīzijas personība Džeremijs Klārksons atvainojies auto raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") producentam, kura fiziska iespaidošana beidzās ar Klārksona padzīšanu no raidorganizācijas BBC.

Klārksons un BBC ar producentu Oisinu Timonu ārpus tiesas panākuši vienošanos lietā par diskrimināciju un miesas bojājumu nodarīšanu. Klārksonu pārstāvošais advokātu birojs neatklāja samaksātās kompensācijas apmēru, taču britu mediji vēsta, ka tas bijis ap 100 000 sterliņu mārciņu (128 000 eiro).

Timons ierosinājis lietu par "vārdisku uzbrukumu" un fizisku vardarbību. Kā jau ziņots, BBC martā nepagarināja līgumu ar Klārksonu pēc saķeršanās ar raidījuma producentu. Klārksons atzinās BBC vadībai, ka kliedzis un iesitis Timonam, kuru vēlāk aizveda uz slimnīcu, jo viņam bija pārsista lūpa. Tolaik producents nevērsās tiesā pret Klārksonu.

Klārksons strīda laikā nosaucis Timonu par "slinko īru kretīnu", ziņo vietējie mediji.
"Es gribētu vēlreiz atvainoties Oisinam Timonam par starpgadījumu un tā sekām, ko nožēloju," teikts paziņojumā, ko Klārksona vārdā izlaidis advokātu birojs. "Es vēlos uzsvērt, ka nekas no tā nebija viņa vaina."

"Esmu apmierināts ar to, kā šī lieta tika atrisināta. Oisins vienmēr bijis radošs un interesants "TopGear" komandas loceklis. Es vēlu viņam veiksmi turpmākajos projektos," rakstīs Klārksona paziņojumā.

Pēc tam, kad BBC nepagarināja Klārksona līgumu, Džeimss Mejs un Ričards Hamonds, solidarizējoties ar Klārksonu, arī pameta raidorganizāciju. Tagad visi trīs gatavojas jaunam auto raidījumam "Amazon Prime" straumēšanas pakalpojumā.

Kā ziņots, šomēnes tika atklāti visu jauno "TopGear" vadītāju vārdi. Galvenie vadītāji būs britu radio un televīzijas personība Kriss Evanss un amerikāņu aktieris Mets Leblanks, bet pārējie vadītāji būs autosacīkšu komentētājs Edijs Džordans, vācu sacīkšu braucēja Sabīne Šmica, žurnālists Kriss Heriss un televīzijas personība Rorijs Rīds.

48 gadus vecais Leblanks, kurš vislabāk pazīstams ar lomu komēdijseriālā "Friends" ("Draugi"), būs pirmais vadītājs raidījuma vēsturē, kurš nav brits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!