"TopGear" bijušais vadītājs Džeremijs Klārksons publiski atzinies, ka trīsriteņu automobiļa "Reliant Robin" apgāšanās 15. sezonas pirmajā raidījumā bija iestudēta. Spēkrats bija speciāli pārveidots tā, lai apgāztos katru reizi, kad pagriež stūresratu. Klārksons paskaidroja, ka patiesībā standarta "Reliant Robin" var vadīt diezgan droši.

Pirms raidījuma filmēšanas komiska efekta panākšanai Klārksons palūdza mehāniķiem pārregulēt diferenciāli. Pēc viņa vārdiem, ar standarta regulējumiem "Reliant Robin" apgāzt var, tikai strauji un spēcīgi pagriežot stūri, vai arī tad, ja salonā sēž "piedzērusies regbija komanda". Tāpat Klārksons atzinis, ka šis trīsriteņu automobilis viņam patīk un atgādinot mājdzīvnieku.

"Tas viss "Reliant Robin" padara jautru. Mans "VW Golf" ir automobilis. "Porsche Cayenne", kuru izmēģināju Ziemassvētkos un par kuru atsauksmes uzrakstīšu jaunnedēļ, – arī ir automobilis. Jūs vadāt automobili. Bet "Reliant Robin" nav automobilis. Tā pat nav pusmašīna. Tas ir kas vairāk! Lūk, tas pašlaik atrodas darba autostāvvietā, līst lietus. Un es pārdzīvoju. Ceru, ka ar to viss ir labi un viņš neskumst. "Reliant Robin" ir kā mājdzīvnieks. Jā, viņš rada neērtības un, jā, viņš var būt ietiepīgs un neuzticams, bet viņš dod prieku, kad ar to pastaigājaties. Bet, ja jūs vēl paspēlējaties ar tā diferenciāli, tas apgāzīsies, un jūs varēsiet tam pakasīt aiz auss," savā "The Sunday Times" slejā raksta Klārksons.

Kompānija "Reliant" trīsriteņu "Robin" modeli prezentēja 1971. gadā. Automobilis tolaik maksāja 1463 sterliņu mārciņas, kas mūsdienu valūtas vērtībā būtu aptuveni 25 tūkstoši eiro. Spēkrats tika aprīkots ar 848 kubikcentimetru četrcilindru dzinēju, kas attīsta 40 zirgspēku. Tas ļāva trīsriteņu automobilim no vietas līdz 100 km/h paātrināties 16 sekundēs un maksimāli sasniegt 137 km/h.

Jau ziņots, ka 2015. gada pavasarī BBC nepagarināja līgumu ar Klārksonu pēc viņa konflikta ar vienu no "TopGear" producentiem. Savukārt Hamonds un Mejs atteicās vadīt raidījumu bez Klārksona, nolemjot arī nepagarināt līgumu ar BBC. Aizvadītajā vasarā trijotne parakstīja vienošanos ar "Amazon" par jauna automobiļu raidījuma filmēšanu. Līgums parakstīts uz trim gadiem un paredz 36 sēriju uzņemšanu. Filmēšanai atvēlēti 250 miljoni ASV dolāru, un jaunais raidījums "Amazon" tiešsaistes servisā nonāks šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!