Foto: Publicitātes foto

Zviedru superauto ražotājs "Koenigsegg" un zviedru auto markas SAAB aktīvu īpašnieks "National Electric Vehicle Sweden" (NEVS) paziņojuši par stratēģiskās partnerības izveidi, lai kopīgi izstrādātu plaša patēriņa automobiļus.

Vienošanās paredz, ka NEVS investēs "Koenigsegg" kompānijā 150 miljonus eiro, pretī saņemot 20 procentus akciju. Abas kompānijas veidos kopuzņēmumu – 65% tajā piederēs NEVS, kas nodrošinās 150 miljonu dolāru starta kapitālu, bet pārējie 35% piederēs "Koenigsegg".

Plānots, ka zviedru superauto ražotājs ar savu partneri dalīsies intelektuālajā īpašumā, tehnoloģiju licencēm un nodarbosies ar produktu dizainu. Visticamāk, par vienu no šādām tehnoloģijām varētu kļūt motors bez sadales vārpstas, ko izstrādājis "Koenigsegg" meitasuzņēmums "FreeValve".

"Koenigsegg" plāno, ka sadarbība ar NEVS ļaus nostiprināt šīs markas pozīcijas superauto tirgū, kā arī izstrādāt produktus jauniem un vēl neapgūtiem segmentiem.

Konsorcijs NEVS, kā 51% daļu pieder ķīņiešu "Evergrande Group", iegādājās SAAB aktīvus 2012. gadā. Gadu vēlāk kompānija atjaunoja "SAAB 9-3" modeļa ražošanu un tirdzniecību Zviedrijā, bet vēl pēc gada paziņoja par bankrotu un zaudēja SAAB tirdzniecības zīmi. Pašlaik kompānija ražo elektromobiļus uz "SAAB 9-3" bāzes, bet jau ar savu marku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!