Foto: LETA

Koplietošanas uzņēmums "CityBee" ieviesis sistēmu, kas automātiski uz 72 stundām liedz izmantot automašīnas, kas šķērsojušas koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 analīžu noņemšanas punktus.

"CityBee Latvija" vadītāja Egija Gailuma norādīja, ka desmitiem cilvēku, kas repatriācijas reisos atgriezušies Rīgā no ārvalstīm, pašizolācijā uz mājām devušies, izmantojot "CityBee" automašīnas, bet pēdējo dienu laikā novērota tendence, ka arī uz Covid-19 analīžu nodošanas punktiem cilvēki dodas, izmantojot "CityBee" koplietošanas automašīnas.

Tādējādi uzņēmumā izstrādāts un ieviests īpašs informācijas tehnoloģiju (IT) risinājums, kas, izmantojot globālās pozicionēšanas sistēmas datus, automātiski liedz izmantot visas automašīnas, kas šķērso Covid-19 analīžu noņemšanas punktus.

Gailuma skaidroja, ka automašīnas, ko klienti izmantojuši, lai dotos pašizolācijā, izvairoties no kontakta ar citiem cilvēkiem, "CityBee" ne vien dezinficē, bet papildu drošības nolūkos vispirms uz 72 stundām izslēdz no aprites.

Viņa norādīja, ka sākotnēji tas bija manuāls darbs, un uzņēmums ik pa 15 minūtēm pārbaudījām, vai kāda no automašīnām nav jānodod dezinfekcijā, bet pagājušā nedēļā ieviests automātisks risinājums.

Patlaban karantīnā ir aptuveni 7% no "CityBee" automašīnām.

Gailuma skaidroja, ka šajā laikā pastiprinātus dezinfekcijas pasākumus veic arī pārējām "CityBee" automašīnām, turklāt visi auto no piektdienas, 28. marta, būs aprīkoti ar roku dezinfektoriem, cimdiem un dezinfekcijas salvetēm.

Jau ziņots, ka "CityBee" Latvijas tirgū ienāca 2019. gada pavasarī ar kravas automašīnu "Fiat Ducato" nomu, vasarā uzņēmums sāka piedāvāt elektrisko skrejriteņu nomu Rīgā un Jūrmalā, savukārt pērn oktobrī kompānija sāka Latvijā piedāvāt koplietošanas automašīnu nomu. "CityBee" ir investīciju uzņēmuma "Modus Group" projekts.

Kompānija "CityBee Latvija" reģistrēta 2019. gada martā, un pieder Lietuvas uzņēmumam "CityBee Solutions", kas darbojas 14 pilsētās Eiropā, piedāvājot vieglo un kravas automašīnu, velosipēdu un elektrisko skrejriteņu nomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!