Foto: Shutterstock

Krievijas lielākais autoražotājs "AvtoVAZ" jaunos automobiļus krāso vienā tonī krāsas deficīta dēļ. Līdz ar to "Lada Granta" ir pieejama tikai melnā krāsā, bet apvidnieks "Niva Travel" – tikai tumši zaļā krāsā. Krāsu deficīta dēļ pat komercauto uz "Lada Granta" bāzes pirmo reizi tiek krāsoti melnā krāsā.

Kā pierādījumu šai situācijai vietējais medijs "Avtograd News" publicējis fotogrāfijas, ka "AvtoVAZ" rūpnīcas teritorija ir pilna ar melnas krāsas automobiļiem – aptuveni pieciem tūkstošiem vienību. Krāsas deficīts Krievijas autoražotājam esot radies vēl pagājušā gada beigās.

Turklāt krāsas trūkums nav vienīgā "AvtoVAZ" bēda – visi no konveijera noripojušie automobiļi nav pilnībā nokomplektēti. Jau pusotru nedēļu "Lada" automobiļi no rūpnīcas konveijera noripo bez elektriskā stūres pastiprinātāja. Vēl pilnvērtīgai "Lada" ražošanai trūkst arī bagāžnieka vāka atslēgas mehānisma un durvju rokturu.

Tomēr šīs likstas nav apturējušas "AvtoVAZ" ražošanas konveijeru, rūpnīcas teritorijā tiek uzkrāti līdz galam nesamontētie automobiļi, kuri ražotnē atgriezīsies pēc trūkstošo detaļu saņemšanas.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā rietumvalstu noteiktās sankcijas liegušas agresorvalstij importēt ārvalstu komplektējošās detaļas. "Lada" ražošana tūlīt pēc kara sākuma tika apturēta trūkstošo vācu elektronikas "Bosch" komponenšu trūkuma dēļ. "AvtoVAZ" situāciju risināja, ieviešot savu modeļu "krīzes modifikāciju", kurai nav ABS bremžu, elektroniskās pretbuksēšanas sistēmas ESP u.c., tomēr šobrīd deficīts skāris pat krāsu un durvju rokturus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!