Foto: Shutterstock

Francijas tiesa piemērojusi bargu sodu kādam kravas auto šoferim no Latvijas, kurš uz autoceļa Francijas vidienē tika pieķerts ar 11,5 tonnām kontrabandas cigarešu aptuveni sešu miljonu eiro vērtībā. Lai arī šoferis noliedza savu vainu, tiesa viņam piesprieda viena gada cietumsodu un 3,6 miljonu eiro naudassodu, raksta izdevums "Le Monde du Tabac".

Francijas muitas dienests kravas automobili ar Latvijas reģistrācijas numurzīmēm apturēja un pārbaudīja uz N7 autoceļa, 22 kilometrus no Roannas. Lai arī kravas pavaddokumentos, kas bija ceļā no Spānijas uz Vāciju, bija rakstīts, ka tajā jābūt 17 tonnām radiatoru, patiesībā tajā bija 11,5 tonnas cigarešu, kas melnā plēvē ietītas uz koka paletēm. Cigaretes bijušas ar Lielbritānijas tirgum paredzēto "Superkings" zīmolu.

Kravas automobiļa vadītājs – 46 gadus vecais Latvijas valstspiederīgais – tika arestēts un dažas dienas pēc tam viņam notika tiesa, kas ārvalstniekiem Francijā tiek norīkota paātrinātā kārtā. Pats šoferis un viņa advokāts tiesā uzstāja, ka par kravu neko nav zinājis.

Tomēr procesā šoferim neizdevās kliedēt tiesas aizdomas, turklāt viņš bieži putrojies savās liecībās, raksta "Le Monde du Tabac". Piemēram, tā arī netika atbildēts jautājums, kāpēc kravai nebija pavadošo instrukciju no loģistikas kompānijas, kurā viņš strādā jau četrus gadus, un kāpēc maršruts no Spānijas uz Vāciju neparādās viņa kravas automobiļa GPS sistēmā.

Šoferis tiesā apgalvoja, ka kravu nav pārbaudījis, jo neesot bijis laika. Tāpat šoferis no Latvijas nespēja atcerēties, vai GPS datus nodzēsis pats vai darba devējs. "Jebkurā gadījumā, man ar to nav nekāda sakara. Uzdodiet šos jautājumus manam darba devējam! Neesmu pie vainas!" pēdējā vārdā teicis kravas auto vadītājs pirms rokudzelžos tika nogādāts uz ieslodzījuma vietu.

Tiesa viņam piesprieda ne tikai 3,6 miljonu eiro naudassodu, bet arī viena gada cietumsodu, no kura seši mēneši ir tūlīt pēc sprieduma jāpavada ieslodzījumā, bet atlikušie seši mēneši ir pārbaudes laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!