Foto: Publicitātes foto

Maskavā bāzētais uzņēmums "Lux Form" prezentējis automāju uz "Lada Granta" modeļa bāzes. Spēkrats aprīkots ar dzīvojamo moduli, kurā ir divas guļvietas un virtuve. Drīzumā šāda modifikācija būs nopērkama par 1,15 miljoniem rubļu (15 750 eiro).

Automāja izgatavota uz "Lada Granta" modifikācijas "ВИС-2349" bāzes – oriģināla tam ir priekšējo pasažieru kabīne un aizmugurē kravas kaste. Kravas platformas vietā "Lux Form" tam uzstādījis dzīvojamo moduli, kurā bez divām guļvietām un virtuves vēl ir arī skapis, tualete un duša. Tāpat ir tvertne dzeramajam ūdenim, kā arī 220V elektroligzdas un elektriskais ūdens sildītājs ar piecu litru tvertni.

Šāds automobilis tiek komplektēts ar 87 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru benzīna motoru un piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Maksimālais braukšanas ātrums tam ir tikai 110 km/h. Eiropā tādu iegādāties nevarēs, jo motors atbilst senilajam "Euro 4" ekoloģiskajam standartam.

Bāzes versijā automāja uz "Lada Granta" bāzes maksā minētos 1,15 miljonus rubļu, tomēr greznākā modifikācija "Luxe" ar bagātīgāko aprīkojumu maksās aptuveni 1,8 miljonus rubļu (24 650 eiro). Salīdzinājumam – standarta "Lada Granta" kravas versijā "ВИС-2349" maksā no 640 tūkstošiem rubļu (8765 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!