Foto: EPA/Scanpix/LETA

Viens no Krievijas projekta "Kortežs" ietvaros radītās markas "Aurus" dīleriem uzsācis pasūtinājumu pieņemšanu "Senat" limuzīnam. Par šo limuzīnu klientiem prasa iemaksāt 1,5 miljonus rubļu (19 tūkstošus eiro). Tomēr piegādes termiņš, pilnā cena un komplektācija līgumā netiek norādīta.

Krievijas mediji vēsta, ka "Aurus Senat" oficiālā cenu lapa tikšot publicēta janvārī. Pēc provizoriskas informācijas, krievu limuzīns maksā 10 miljonus rubļu (129 tūkstošus eiro), bet pirmie klienti savus spēkratus saņemšot vasarā.

Iepriekš tika vēstīts, ka pasūtinājumu skaits pārsniedz "Aurus Motors" ražošanas kapacitāti. Pašlaik ar "Aurus" markas automobiļu montāžu nodarbojas Centrālais zinātniskās pētniecības automobiļu un dzinēju institūts (NAMI), kas spējīgs izgatavot 150 automobiļu gadā.

Visi "Aurus Senat" limuzīni ir pilnpiedziņas. Tie tiek komplektēti ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 600 zirgspēku jaudīgu 4,4 litru V8 benzīna turbopūtes dzinēju un 40 ZS jaudīgu elektromotoru, kā arī deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, ko esot izstrādājuši paši krievi. No vietas līdz 100 km/h masīvais sedans paātrinās sešās sekundēs, bet maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Pirmo reizi "Aurus" limuzīns oficiāli tika parādīts šopavasar, kad notika Krievijas prezidenta Vladimira Putina inaugurācijas ceremonija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!