Foto: Drom.ru

Krievijas "Militāri rūpnieciskā kompānija" un Jauniešu konstruktoru birojs prezentējis pirmo sportisko rodsteru, kas paredzēts speciāli policijai. Automobilis izgatavots uz "Krim" modeļa bāzes, kura konstrukcijā izmantoti "AvtoVAZ" mezgli un agregāti. Policijai paredzētais rodsters, kas no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 4,9 sekundēs, paredzēts sabiedriskās kārtības uzturēšanai uz autoceļiem.

Pēc izstrādātāju vārdiem, jaunais rodsters var būtiski uzlabot policijas autoparku, kurā šobrīd pamatā ir "Lada" markas automobiļi. Kā vēsta aģentūra TASS, projekta autori par šī dinamiskā spēkrata iekļaušanu policijas autoparkā jau esot apspriedušies ar attiecīgajām varas iestādēm un esot gūts atbalsts. Līdz reālam iepirkumam sarunas vēl neesot nonākušas, bet policija jau izskatot, kā šādu divvietīgo automobili varētu izmantot savu uzdevumu pildīšanā.

Policijai pielāgotā "Krim" rodstera tehniskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti, tomēr, visticamāk, tas saglabājis savus oriģinālos agregātus. "Krim" rodsters ir aprīkots ar 1,6 litru dzinēju no "Lada Kalina" modeļa un tā jauda ir palielināta līdz 140 zirgspēkiem. Motors sajūgts ar "Lada" piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu un ļauj aizmugurējo riteņu piedziņas automobilim paātrināties līdz pat 220 km/h.

Iepriekš tika ziņots, ka "Krim" rodsteram būs trīs modifikācijas – pieejamā, vidējā un augstākā. Automobili plānots ražot Krievijas okupētajā Krimā un tā cena būšot no 650 tūkstošiem rubļu (7500 eiro).

"Krim" rodsteru izstrādājusi Baumana vārdā nosauktā Maskavas Valsts tehniskā universitāte sadarbībā ar vēl 15 tehniskajiem institūtiem. Pagaidām ir plānots izgatavot aptuveni 20 testa automobiļus, ko izmēģinās dažādas Krievijas universitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!