Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas luksusa automobiļu markas "Aurus" limuzīns "Senat L700" cena ir aptuveni 18 miljoni rubļu (253 tūkstoši eiro), intervijā aģentūrai "Reuters" atklājis rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs. Pirmais "Aurus" dīlercentrs Maskavā tiks atklāts jau šī gada augustā.

"Precīza "Aurus" cena tiks paziņota dīlercentra atklāšanā, tomēr šobrīd varu atklāt, ka tā ir aptuveni 18 miljoni rubļu. Jāņem vērā, ka pagaidām produkts faktiski tiek montēts dažos eksemplāros," ministrs norādījis intervijā "Reuters".

Tādējādi krievu limuzīna cena būs augstāka nekā, piemēram, greznajam 12 cilindru "Mercedes-Maybach S650" (15 miljoni rubļu (210 tūkstoši eiro)), bet zemāka nekā "Bentley Mulsanne" (21 miljons rubļu (295 tūkstoši eiro)).

Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs cer, ka pirmie "Aurus" klienti būs no Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Saūda Arābijas. Tam par labu nākšot arābu investīciju fonds "Tawazun", kas šī gada februārī iegādājās 36 procentus kompānijas daļu.

Šobrīd "Aurus" piedāvājumā ir reprezentatīvais sedans "Senat S600", limuzīns "Senat L700", mikroautobuss "Arsenal" un parādes kabriolets, kas izstrādāts uz "Senat" sedana bāzes. Jau tuvākajā laikā gaidāma arī "Komendant" apvidus automobiļa prezentācija.

Visi "Aurus" automobiļi ir aprīkoti ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 4,4 litru V8 benzīna turbopūtes dzinēju, elektromotoru un deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šobrīd "Aurus" spēkrati tiek montēti Centrālajā zinātniskās pētniecības automobiļu un dzinēju institūtā (NAMI). Gadā plānots izgatavot tikai 150 šīs markas eksemplāru. No 2020. gada ar "Aurus" montāžu nodarbosies "Ford Sollers" rūpnīca.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!