Foto: Publicitātes foto

Krievu limuzīns "Aurus Senat" starptautisko pirmizrādi piedzīvos šomēnes Abudabi notiekošajā militārajā izstādē "IDEX 2019". Iepriekš tika pieļauts, ka Krievijā izstrādātā reprezentatīvā sedana pasaules pirmizrāde notiks marta sākumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Par prezentācijas pārcelšanu uz februāri paziņojis Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs. Jau 15. februārī "Aurus" dīlercentri sāks pieņemt pasūtinājumus "Senat Limousine L700" un "Senat S600" modifikācijām. Tomēr pirmie klienti savus spēkratus saņems tikai 2020. gada vasarā.

Arī sērijveida ražošanā "Aurus Senat" nonāks tikai 2020. gadā, automobiļus izgatavos "Ford Sollers" rūpnīcā. Plānotā izlaides kapacitāte – pieci tūkstoši automobiļu gadā. Pēc provizoriskas informācijas, jau šobrīd esot saņemti aptuveni 200 pasūtinājumi, bet automobiļa vidējā cena būs ap 10 miljoniem rubļu (134 tūkstoši eiro).

"Aurus Senat" ir aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 600 zirgspēku jaudīgu V8 turbopūtes benzīna dzinēju, 40 ZS elektromotoru un deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h masīvais limuzīns paātrinās sešās sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!