Foto: Publicitātes foto

Krievijas Federācijas rūpniecības un tirdzniecības ministrija paziņojusi par vadības maiņu luksusa automobiļu ražotājā "Aurus". Līdzšinējā "Aurus" vadītāja Franca Gerharda Hilberta vietā ir norīkots Uļjanovskas autorūpnīcas (UAZ) priekšnieks Adils Širinovs.

Kopā ar Hilbertu, kurš savulaik ir bijis arī "Mercedes-Benz" markas automobiļu ražotāja "Daimler" vadībā, no "Aurus" atlaisti arī vairāki augstākā līmeņa menedžeri. Par "Aurus" ģenerāldirektoru kļūs Adils Širinovs, kurš ir "Ford Sollers" un UAZ priekšnieks.

Ministrija neskaidro, kādēļ tik pēkšņi un tik lielā apmērā nomainījusi "Aurus" vadību. Krievijas mediji pieļauj, ka tas saistīts ar Hilberta komandas nespēju izpildīt iepriekš izvirzītos mērķus "Aurus" markas automobiļu ieviešanai tirgū. Neskatoties uz to, Hilberts turpinās darbu kompānijā kā ģenerāldirektora padomnieks.

Atgādinām, ka krievu luksusa markas "Aurus" automobiļi radīti valdības finansētā projekta "Kortežs" ietvaros. Pašlaik ar šo marku ir radīts limuzīns, tostarp Krievijas prezidentam un premjeram, kā arī parādes kabriolets, kas debitēja 9. maijā, un mikroautobuss "Arsenal". Gaidāms, ka drīzumā "Aurus" piedāvājumu papildinās apvidus automobilis "Komendant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!